Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är Sveriges elva i premiären

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Toivonen och Berg startar på topp. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

NIZJNIJ NOVGOROD. Här är startelvan som Janne Andersson meddelar till spelarna vid taktikmötet i kväll.

Enligt SportExpressens uppgifter är det nu klart att samma spelare som fick chansen från start i genrepet mot Peru får chansen i VM-premiären mot Sydkorea. 

Om ingen spelare blir skadad eller insjuknar fram till matchstart kör Janne Andersson vidare med Ola Toivonen och Marcus Berg som anfallspar, Sebastian Larsson och Albin Ekdal på centralt mittfält och Viktor Claesson och Emil Forsberg tar hand om kanterna. 

I dag genomförde Sverige den sista träningen inför VM-premiären mot Sydkorea i Nizjnij Novgorod. Det svenska laget reste från sitt basläger i Gelendjik under gårdagen och finslipar nu de sista detaljerna inför morgondagens match. 

Janne Andersson testade olika spelare i matchen mot Danmark på Friends arena och sedan matchade han en tänkt startelva mot Peru. Enligt SportExpressens uppgifter har nu Andersson bestämt sig vilka elva som ska spela från start mot Sydkorea. 

Får förnyat förtroende

Och det blir en väntad elva. Marcus Berg och Ola Toivonen får återigen förtroendet på topp. Samtidigt tar Sebastian Larsson hand som platsen på det centrala mittfältet bredvid Albin Ekdal och Viktor Claesson startar till höger på mittfältet. 

I övrigt är backlinjen intakt med de spelare som fått förtroendet under större delen av VM-kvalet. Lagkapten Andreas Granqvist som mittback tillsammans med Victor Nilsson-Lindelöf. Ytterbackar bli Mikael Lustig och Ludwig Augustinsson. 

Robin Olsen varit en av Sveriges bästa 

Målet vaktar Robin Olsen som har varit helt fri från känningar av sin axelskada som han drabbades av för några månader sedan när han landade illa i en match med FC Köpenhamn i den danska ligan. 

”Har bestämt mig”

Janne Andersson kommer meddela spelarna startelvan i kväll under taktikmötet och bara en sen skada eller om någon insjuknar under morgondagen kan ändra på elvan. 

På dagens presskonferens sa också förbundskaptenen Janne Andersson att han bestämt sig angående elvan. Mer ville han inte avslöja. 

– Vi är väldigt nöjda med förberedelserna så här långt. Jag tycker att vi betat av de grejerna som vi velat. Killarna har som vanligt visat en skön attityd. Vi är väl förberedda inför matchen i morgon. 

Har du bestämt dig angående startelvan?

– Ja, det har jag. Jag har gjort det i princip. Vår rutin och kvällen innan matchen får spelarna startelvan kvällen innan matchen. Men jag har precis bestämt mig. 

Kan du säga något om hur du resonerar? 

– Ja, jag gör bedömningen att jag tror det lag som har störst att vinna matchen. 

SVERIGES STARTELVA

Robin Olsen

--

Mikael Lustig

Andreas Granqvist

Victor Nilsson Lindelöf

Ludwig Augustinsson

--

Viktor Claesson

Sebastian Larsson

Albin Ekdal

Emil Forsberg

--

Marcus Berg

Ola Toivonen 

FÖLJ VM: Liverapporter från alla VM-matcher

LÄS MER: Sveriges grupp och VM-schema

LÄS MER: Sverige i VM – trupp, betyg och matcher

LÄS MER: Fotbolls-VM – spelschema och tv-tider

LÄS MER: VM 2018: Resultat och tabeller

LÄS MER: Vad är VAR – och varför finns det? 

LÄS MER: Sydkorea i VM – trupp, betyg och matcher 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!