Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gillade en bild – nu kan han få sparken

Foto: JEON HEON-KYUN / EPA EPA
Foto: INSTAGRAM

Serbiske förbundskaptenen Mladen Krstajic lajkade en kontroversiell bild från det kroatiska silverfirandet. 

Nu spekulerar serbisk press i att 44-åringen kan få sparken. 

Hundratusentals glada kroater fanns på plats i Zagreb för att fira de hemkomna VM-hjältarna. Folkfesten bjöd på glädje och sång – men också en stor kontrovers. I firandet deltog nämligen nationalistiske sångaren Marko "Thompson" Perkovic. Åsikterna om Perkovic går isär, men hans texter har anklagats för att stötta Ustase-regimen, som mördade hundratusentals människor mellan 1941 och 1945. I Serbien anser man att vissa av Perkovics låtar glorifierar mördandet av serber.

Skandal under firandet

Därför hamnade serbiske förbundskaptenen Mladen Krstajic i skottgluggen när han lajkade en bild på kroatiske stjärnan Ivan Rakitics Instagram-konto. På bilden poserade Rakitic bredvid just Perkovic, som Barcelona-mittfältaren gav epitetet "Kung" i bildtexten. 

https://www.instagram.com/p/BlS4ukeg_Xx/?hl=en&taken-by=ivanrakitic

Enligt den serbiska tabloiden Kurir har Krstajic dragit på sig stor folklig ilska på grund av sin like. Nu spekulerar det i om 44-åringen, som tidigare spelade ihop med Rakitic i tyska klubben Schalke 04, kan få sparken från sin post.

”Jag lajkar alla bilder”

Själv hävdar Krstajic att han lajkade bilden utan att tänka efter.

– Jag lajkar alla bilder som Ivan lägger upp rent automatiskt, så var det den här gången också. Jag ville verkligen inte visa mitt stöd för Thompson, som är öppet emot Serbien och det serbiska folket. Jag kände inte igen honom på bilden, och jag bryr mig inte om honom och jag vill inte höra talas om honom, eller nåt sånt. Alla som känner mig vet hur mycket jag älskar mitt land och mitt folk, säger Krstajic enligt nyhetsbyrån Tanjug.  

Krstajics lajk har blivit löpsedelsstoff i Serbien.

Serbien gick inte vidare från gruppspelet i VM. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!