Mauro Icardi. Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT / IMAGO/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO/IBL IMAGO SPORTFOTODIENSMauro Icardi. Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT / IMAGO/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO/IBL IMAGO SPORTFOTODIENS
Mauro Icardi. Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT / IMAGO/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO/IBL IMAGO SPORTFOTODIENS
Leo Messi. Foto: REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESLeo Messi. Foto: REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Leo Messi. Foto: REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Hernan Crespo till höger. Foto: DANIEL DAL ZENNARO /EPA TT NYHETSBYRÅNHernan Crespo till höger. Foto: DANIEL DAL ZENNARO /EPA TT NYHETSBYRÅN
Hernan Crespo till höger. Foto: DANIEL DAL ZENNARO /EPA TT NYHETSBYRÅN

”Fruktansvärt misstag – på grund av Messi”

Publicerad

Paulo Dybala, Lionel Messi, Sergio Agüero, Gonzalo Higuain...

Argentinas offensiv kryllar av världsstjärnor inför VM.

Men ändå får laguttagningen kritik från legendaren Hernan Crespo.

– Jag tror att det är ett fruktansvärt misstag, säger han till Gazzetta dello Sport. 

Argentina föll med 0–1 efter förlängning under VM-finalen i Brasilien 2014.

Så nära VM-guld har Argentina inte varit sedan Mexiko-VM 1986.

I sommar är det dags för argentinarna att iklä sig den blåvita landslagsdräkten på nytt när Island, Kroatien och Nigeria väntar i grupp D.

Under gårdagen presenterades en 35 man stark preliminär trupp med en offensiv som svämmar över av världsstjärnor.

Legendarens kritik: "Inte vän med Messi"

Men laguttagningen får kritik i hemlandet. Ikonen Hernan Crespo, som under sin aktiva karriär mäktade med 35 fullträffar på 65 matcher i landslagsdressen, har kritiserat förbundskaptenen Jorge Sampaoli.

I truppen återfinns Inters frontfigur Mauro Icardi, som under Serie A-säsongen gjort 28 mål på 32 matcher för sin klubb. Men Crespo tror att han ryker ur den slutgiltiga truppen.

– Han är dödlig i straffområdet, ingen annan är i närheten av samma kvaliteter. Argentina behöver en anfallare som honom, säger Crespo till Gazzetta dello Sport.

Han menar att nobben av Icardi förmodligen har med Lionel Messi att göra.

– Jag förstår det som att det är på grund av att han inte är vän med Lionel Messi. Jag tror att det är ett fruktansvärt misstag.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler. 

MISSA INGET!  Få de senaste nyheterna om VM-lagen – direkt i Messenger. 

LÄS MER: Fotbolls-VM 2018 – allt du behöver veta.

LÄS MER: Sveriges grupp och spelschema i fotbolls-VM.

LÄS MER: Stor ranking – betyg och kommentar på alla 32 VM-lag.

https://twitter.com/Argentina/status/996053941367472128
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag