Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag är överlycklig över att återvända”

Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Fredrik Ljungberg återvänder till Arsenal.

41-åringen tar över som ny huvudtränare för U23-laget.

– Jag är överlycklig över att kunna återvända till Arsenal, säger Ljungberg till klubbens hemsida.

År 2012 avslutade Fredrik Ljungberg sin fotbollskarriär efter en sejour i Japan.

Det blev visserligen en kort comeback i Mumbai City i Indian Super League under 2014, men år 2016 återvände Ljungberg till Arsenal som ungdomstränare i klubben han spelade för 1998-2007.

Ett år senare fick han jobbet som assisterande tränare i Wolfsburg. Bundesligaklubben gav dock både huvudtränaren Andries Jonker och Ljungberg sparken efter sju månader. Därefter tog Fredrik Ljungberg vad han kallar ett sabbatsår.

– Jag och min fru hade den överenskommelsen, att jag jobbade som en galning under en tid men sedan måste familjen få sitt, förklarade Ljungberg i en längre intervju med SportExpressen.

Nu återvänder han till Arsenal. 

Fredrik Ljungberg återvänder till Arsenal

Klubben presenterar 41-åringen som ny huvudtränare för U23-laget under tisdagen. Arsenals Akademichefen Per Mertesacker gläds över att ha svensken tillbaka. 

– Det är fantastiskt att ha Freddie tillbaka i klubben. Han tillför stor erfarenhet av fotboll och största möjliga entusiasm, energi och uppmuntran för våra unga förmågor, säger han till klubbens hemsida.

– Jag är överlycklig över att kunna återvända till klubben. Arsenal har alltid varit en speciell plats för mig och jag ser verkligen fram emot det här jobbet, säger Ljungberg. 

– Jag ser fram emot att kunna jobba med våra talangfulla spelare. Jag känner många av dem och kommer arbeta hårt för att få dem att fortsätta utvecklas och bli de bästa spelarna och människorna de någonsin kan bli, fortsätter han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!