Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fortfarande ingen lösning mellan Johansson och FCK

Johansson i FC Köpenhamns tröja. Foto: ©ANDERS KJ?RBYE / BILDBYRÅN FODBOLDBILLEDER
Erik Johansson valde att sluta i landslaget efter EM 2016. Foto: DANIEL MALMBERG / DANIEL MALMBERG/IBL IBL/ALL OVER PRESS
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Tidigare landslagsbacken Erik Johansson är på väg att lämna Köpenhamn.

SportExpressen har tidigare rapporterat att 29-åringen jagas av AIK och Djurgården.

Nu skriver Ekstrabladet att svensken är beredd att ge upp sitt mångmiljonkontrakt för att få flytta till Stockholm.

Någon lösning har emellertid ännu inte nåtts.

Det var under senhösten i fjol som Erik Johansson och tv-profilen Carina Berg offentliggjorde sitt förhållande på sociala medier.

I april i år berättade de två att de hade förlovat sig, genom att visa upp sina ringar på Instagram.

"Solen strålar runt honom. Det gör den även om det är natt eller mulet har jag märkt. Min blivande make", skrev Carina Berg på instagram då.

Erik Johansson kan lämna FC Köpenhamn

Erik Johansson har varit en nyckelspelare i FC Köpenhamn under en längre tid och varit med i det svenska A-landslaget och har sammanlagt gjort 12 A-landskamper.

Men efter EM-slutspelet i Frankrike 2016 tackade mittbacken för sig, blott 27 år gammal, och valde i stället att satsa allt på klubblaget och FC Köpenhamn.

Men nu kan han vara på väg att lämna Köpenhamn – och det är kärleken som kan bli tungan på vågen.

SportExpressen har tidigare rapporterat att 29-åringen vill flytta till Stockholm och att AIK redan har tagit en första kontakt och sett över möjligheterna för en värvning. Även Djurgården ska vara intresserat av Johansson.

Johansson inte överens med FCK ännu

Och han ger inte upp vad som helst för att få flytta.

Ekstrabladet rapporterar att Erik Johansson "har tre år kvar på sitt avtal med FCK, och är bland de bäst betalda spelarna i hela Superligan, men kärleken väger tyngst för Johansson som vill tillbaka över Öresund".

Erik Johansson förlängde sitt kontrakt med FC Köpenhamn i mars 2017 och gav honom en lön på omkring 7-8 miljoner kronor per år. Det betyder att han varit en av Skandinaviens bäst betalda spelare.

Trots att FCK redan har värvat in en ersättare i Östersunds förre mittback Sotirios Papagiannopoulos, så skriver Ekstrabladet att någon överenskommelse mellan klubben och Erik Johansson fortfarande inte har nåtts.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!