Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förlovade sig i mars – spelar nu VM ihop

Ali Krieger.Foto: JULIO CORTEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Ashlyn Harris.Foto: BPA/BILDBYRÅN

I mars förlovade sig landslagskamraterna Ali Krieger, 34 och Ashlyn Harris, 33. 

Nu reser de till Frankrike för att ta VM-guld tillsammans i vad som blir deras sista mästerskap. 

– Det är så härligt att få dela de här stunderna med henne, säger Krieger till Prosoccer USA. 

Ali Krieger var en av de bärande spelarna i det amerikanska lag som tog VM-guld 2015. Men inför mästerskapet i Frankrike har hon varit utanför truppen och VM i Frankrike verkade avlägset. 

34-åringen var resignerad inför att hennes internationella karriär var över, men fortsatte att träna som att hon skulle till VM. 

Det betalade av sig. För drygt två månader fick hon ett sms från förbundskapten Jill Ellis med beskedet att hon var uttagen till VM-truppen. 

Krieger säger själv att hon var nära att svimma av glädje. 

Förlovade sig i mars - nu spelar de VM ihop

Lika glad blev USA:s landslagsmålvakt Ashlyn Harris. Hon och Krieger har varit ett par i nio år, men valde först i mars i år - i samband med deras förlovning - att offentliggöra sin relation i magasinet People

– Vi är på en så häftig resa tillsammans. Att kunna säga: ”vi gör det här tillsammans”, det njuter vi av, säger Harris till Prosoccer USA. 

Krieger tillägger att det blir extra häftigt eftersom VM i Frankrike blir - med största sannolikhet - deras avskedsföreställning med det amerikanska landslaget. 

– Det är så härligt att få dela de här stunderna med henne. Att få ska minnen med och ha någon nära en som verkligen förstår vad man går igenom. Det är väldigt bra för oss att få dela det här, för jag är ganska säker på att detta blir vårt sista stora mästerskap ihop. 

https://www.instagram.com/p/BqspvqaBio7/?utm_source=ig_embed

”Hon är mitt liv - hon gör mig lycklig”

I intervjun med People i mars berättade Krieger och Harris att de planerar att gifta sig i höst. Men just nu ligger hela deras fokus på den 11 juni när de spelar öppningsmatchen i VM mot Thailand i Reims. 

De berättar båda att de har satt upp tydliga gränser för varandra när de är på jobbet - som de kallar landslaget. 

– Det som har gjort oss så framgångsrika är de gränser vi satt upp. Vi har varit med så länge att vi vet vad som funkar och vad som inte gör det, säger Harris. 

– När vi är på jobbet - då är vi på jobbet. Jag är hennes lagkamrat. Så om hon frågar mig något kommer hon få hela sanningen. När vi är hemma, då är vi hemma. Då tar sig fotbollen inte in. 

Krieger nickar instämmande. 

– Fotbollen är mitt jobb, inte mitt liv. Hon gör mig lycklig. Hon är mitt liv. Fotbollen påverkar inte det, det ser jag till, säger hon.