Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera tunga profiler är
på väg bort från TV4

Hasse Backe i Tv4:s VM-studio med Olof Lundh och Anna Brolin.Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån
Patrick Ekwall.Foto: Robban Andersson
Niklas Wikegård.Foto: Carl Sandin

SÃO PAULO/STOCKHOLM. Hasse Backe är VM:s kanske mest populära expertkommentator.

Men enligt uppgifter till SPORT-Expressen är profilen på väg bort från TV4.

– Vi får väl se, vi håller på och förhandlar och diskuterar framtiden, säger TV4:s sportchef Fredrik Olofsson.

Dessutom är framtiden oviss för Patrick Ekwall och Niklas Wikegård.

TV4 har den senaste tiden tappat Leif Boork till förbundskaptensjobb för Damkronorna samt Karin Frick och Niklas Jarelind till SBS Discovery (där bland annat Kanal 5 och Kanal 9 ingår).

Nu kan ytterligare profiler vara på väg bort kanalen.

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen i Brasilien kommer Backe, som just nu bevakar VM för TV4, att gå samma väg som Jarelind och Frick.

– Vi får väl se, vi håller på och förhandlar och diskuterar framtiden, säger TV4:s sportchef Fredrik Olofsson om uppgifterna.

Kan du säga något om hur hoppfull du är att få behålla honom?

– Nej, det är ingen idé att spekulera. Vi håller på att diskutera.

SPORT-Expressen sökte igår SBS Discovery TV:s sportchef Emir Osmanbegovic för en kommentar. Osmanbegovic ville bara svara via mejl.

"Senast jag slog på tv:n satt Backe i en VM-studio i TV4. Det finns ingen anledning för mig att kommentera spekulationer kring andra kanalers experter" skriver han kort.

Ekwalls kontrakt går ut

Dessutom kan även Patrick Ekwall, som jobbat för TV4 i 20 års tid, vara på väg bort. Hans kontrakt går ut vid årsskiftet och TV4-profilen har inte förlängt kontraktet.

– Jag har ett kontrakt som sträcker sig över 2014. Hur tv-framtiden ser ut för min del diskuterar jag enbart med de aktörer som möjligen skulle kunna vara aktuella, det är inte så konstigt, säger Ekwall och fortsätter:

– När jag förlängt mina avtal med TV4 tidigare har det varit klart långt innan innevarande kontrakts utgång. Det finns naturliga skäl till att så inte är fallet den här gången, men det löser sig säkert till det bästa för alla, säger Ekwall om sin framtid.

TV4:s sportchef Fredrik Olofsson kommenterar Patrick Ekwalls framtid:

– Vi håller på där också, tittar lite grann på hur vi ska samarbeta framöver. Han har kontrakt året ut. Nu är det fullt fokus på VM, sedan återupptar vi väl den diskussionen.

Wikegård osäker

Och som om det inte vore nog är det också osäkert hur det blir med Niklas Wikegård. SPORT-Expressen har tidigare varit i kontakt med Wikegård, som inte velat kommentera om han blir kvar hos kanalen eller ej.

– Niklas och vi har också en dialog om framtiden. Omfattning på uppdrag ska passa båda parterna, och villkor förstås. Det är väl mest att försöka se om vi kan enas om ett avtal vidare. Niklas har gjort det jättebra och har en viktig roll i vårt hockeygäng. Det vore kul om det gick att gå ihop, säger Fredrik Olofsson.

Känner du att intresset att fortsätta är ömsesidigt?

– Absolut. Sedan finns det väl flera grejer som är intressanta, han gillar ju att göra mycket olika saker och har nämnts inom hockeyn också. Vi får väl se.