Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Finns möjligheter att ta oss hela vägen nu”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA
Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA

RENNES. Sverige kommer att möta Nederländerna i VM-semifinal. 

En överkomlig uppgift, menar flera av de svenska spelarna.

– Det finns möjligheter att ta oss hela vägen, absolut, säger Linda Sembrant efter kvartsfinalen mot Tyskland.

Sverige är klart för semifinal i VM. Där väntar Nederländerna som är regerande Europamästare. Men de svenska spelarna räds inte motståndet. 

– Vi har fått extra självförtroende efter varje match. När vi vann mot Kanada visste vi att vi kan slå Tyskland. Vi kände det, säger Elin Rubensson efter kvartsfinalsegern mot Tyskland. 

– Nu känns det som att vi kan gå hela vägen. Det har vi trott hela tiden. 

Hur ser man på att möta Nederländerna?

– Det kommer bli en helt annan match och det gäller att kunna fokusera om på det nu. Vi har inte vunnit någonting än men det är klart vi går in med bra självförtroende, säger Rubensson.

Ni är inte nöjda alltså?

– Vi är inte nöjda. Nu vill vi vinna.

Ställs mot obesegrat motstånd

Peter Gerhardsson berättar på presskonferensen efter matchen mot Tyskland att landslaget hade folk på plats när Nederländerna slog Italien tidigare på lördagen.

- Vi hade folk där i dag, säger han.

– Vi har bra koll på dem sedan förut. Men det blir i morgon vi börjar med arbetet att sammanställa allt vi behöver inför den matchen.

Nederländerna har gått obesegrade genom VM hittills med tre segrar i gruppen och sedan segrar mot Japan och Italien i åttondelsfinal respektive kvartsfinal.

Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA

Senast Sverige mötte Nederländerna var i EM 2017. Nederländerna vann då med 2-0 i kvartsfinalen och vann sedan hela turneringen.

– Det är ett bra lag. Vi mötte dem i senaste mästerskapet, det är ett tag sedan men jag tror att det kommer bli en jämn och tuff match. Men det finns möjligheter att ta oss hela vägen, absolut, säger Linda Sembrant efter matchen. 

Miedema: ”Bryr mig inte vilka vi möter”

Den nederländska storstjärnan Vivianne Miedema blev utsedd till matchens spelare i deras kvartsfinal. Då var det ännu inte klart huruvida de skulle få möta Sverige eller Tyskland i kvartsfinal. 

Någonting som enligt anfallaren spelar mindre roll. 

– Jag bryr mig inte, de är väldigt bra båda två men vi vet att vi kan slå dem. Vi behöver bara fokusera, säger hon enligt Fifas hemsida. 

Men samtidigt medger Miedema att det nederländska landslaget inte hade räknat med att ta sig hela vägen till semifinal.

– Jag trodde inte att vi skulle gå till semifinal i det här världsmästerskapet. Vi har klagat på att vi inte spelar vår bästa fotboll men i slutänden står vi här ändå. 

Till den nederländska tidningen De Telegraaf säger hon att hon är missnöjd med sin egen insats i kvartsfinalen.

– Jag gjorde inte min bästa match i dag och jag ber om ursäkt till de som tittade. Men det är kvartsfinal i ett VM, det är 35 grader, då är saker och ting svårare.

 

LÄS MER: VM-bragden ger svenskt miljonregn 

LÄS MER: Rolfö otröstlig - vill överklaga avstängningen