Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Erkänner: ”Det är inte en match nån vill spela”

Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERST / KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERST REX FEATURES
Foto: EDDIE KEOGH FOR THE FA/REX/SHUTT / EDDIE KEOGH FOR THE FA/REX/SHUTT REX FEATURES
Foto: TIMGROOTHUIS / WITTERS BILDBYRÅN

MOSKVA/STOCKHOLM. Englands gulddröm är krossad. 

Nu tvingas de motvilligt göra upp om bronset mot Belgien. 

– Det ärliga är att bronsmatchen inte är en match någon vill spela i, säger Englands förbundskapten Gareth Southgate. 

Direkt efter att Belgien förlorat sin semifinal mot Frankrike började belgiska experter spekulera i att landets största stjärnor skulle genomföra en indirekt bojkott av bronsmatchen.  

Jan Mulder, tidigare stjärnanfallare, sa i belgisk tv att han tror att spelare som Eden Hazard och Kevin de Bruyne kommer att be om att få slippa spela om bronset. 

Det är liknande tongångar från det engelska lägret. 

England hade helst sluppit bronskampen

Mario Mandzukic blev stor kroatisk hjälte när han prickade in 2-1 på övertid och den engelska förbundskaptenen Gareth Southgate säger att bronsmatchen inte känns särskilt inspirerande. 

– Vi har två dagar på oss att förbereda oss, vi vill spela med stolthet och vinna. Men det blir väldigt svårt att ladda om, för vi måste ta oss vidare från det vi precis har gått igenom. Vi ska försöka bli redo. Men det ärliga är att bronsmatchen inte är en match någon vill spela i, säger han. 

England tog ledningen tidigt i matchen genom Kieran Trippier och skyttekungen Harry Kane fick därefter två gyllene lägen att utöka ledningen. 

Men det ville sig inte för "de tre lejonen". 

– Jag tycker att vi spelade extremt bra i första halvlek med tanke på matchens storlek. Men vi borde ha gjort ett andra mål. Vi hade mindre tålamod med bollen en period i andra halvlek, om det berodde på att vi har turneringens minst erfarna lag, med en VM-final runt hörnet, om det fick oss att inte ta risker omedvetet, jag vet inte. Men jag vill rikta ett stort beröm till Kroatien, för de kom väldigt starkt. Våra spelare kom igen i förlängningen och kontrollerade spelet mer. Men när man kommer så här långt är marginalerna små, säger Southgate. 

Southgate: "Man måste få lida nu"

Den engelska förbundskaptenen har hyllats stort för sin insats så här långt i mästerskapet. Och även om England tog sig längre än vad många trodde vill han inte utvärdera VM riktigt än. 

– Jag måste ta några dagar innan jag ser tillbaka på hela turneringen. Nu känner vi oss nedslagna av förlusten. Omklädningsrummet är inte en särskilt rolig plats just nu. Det kommer att komma positiva saker att ta med sig, men man måste få lida nu. Jag är väldigt stolt över vad spelarna har gjort. Jag kunde inte ha bett om mer. 

 

LÄS MER: Bilden på svenska Lina, 22, har blivit världskänd: ”Ikonisk”

LÄS MER: England mot Kroatien – allt om VM-semifinalen 

LÄS MER: Uefa Nations League – allt du behöver veta 

LÄS MER: VM 2018: Resultat och tabeller

LÄS MER: Fotbolls-VM – spelschema och tv-tider

LÄS MER: Skytteligan i VM 2018 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!