Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Erbjuds två miljarder för att ta över jobbet

Foto: LIEWIG CHRISTIAN/ABACA / LIEWIG CHRISTIAN/ABACA STELLA PICTURES
Foto: IRINA R. H. / AFP7 / /IBL CORDON PRESS

Qatar storsatsar inför hemma-VM om fyra år.

Enligt Bild ska det qatariska landslaget ha erbjudit Zinedine Zidane ett kontrakt värt två miljarder kronor för att han ska ta över som förbundskapten. 

Kort efter att Real Madrid bärgat sin tredje raka Champions Leaguetitel efter att ha besegrat Liverpool med 3-1 i Kiev så kallade klubben till en presskonferens. 

Där kom de med ett chockbesked. Tränaren Zinedine Zidane valde att avgå med omedelbar verkan.

– Jag har tagit beslutet att inte fortsätta i Real Madrid nästa säsong. Jag tror att det är rätt stund för alla, framför allt för mig, men också för truppen, sa han då. 

Zidane erbjuds två miljarder kronor av Qatar

Genast började det spekuleras i varför Zidane så plötsligt lämnat klubben och det ryktades om att han skulle ta över Frankrikes landslag. Men förbundspresidenten Noel Le Graet meddelade att den nuvarande förbundskaptenen Didier Deschamps skulle få fortsatt förtroende fram till dess att hans kontrakt går ut 2020. 

Men nu kommer den tyska tidningen Bild, som i sin tur hänvisar till egyptiska medier, med uppgifter gällande Zidanes nästa uppdrag. 

De skriver att Zidane har erbjudits ett kontrakt värt hisnande två miljarder (!) kronor för att ta över Qatars landslag. De vill att Zidane ska leda landet fram till och under deras hemma-VM om fyra år. 

Zidanes digra meritlista

Zinedine Zidane spelade i Real Madrid 2001-06 och vann då ligan (2003), Champions League (2002) samt supercupen. Han avslutade sin spelarkarriär i klubben, anställdes som reservlagstränare 2014 och tog över som huvudtränare i januari 2016. 

På 2,5 år i klubben som tränare vann han nio titlar, varav tre Champions League-titlar och en ligatitel. Han är den första tränaren någonsin som har vunnit Champions League tre år i rad.

 

LÄS MER: Uefa Nations League – allt du behöver veta 

LÄS MER: VM 2018: Resultat och tabeller

LÄS MER: Fotbolls-VM – spelschema och tv-tider

LÄS MER: Skytteligan i VM 2018 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!