Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Englands fula knep – som alla missade

Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERST / KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERST REX FEATURES
Bilderna visar Englands försök

Mario Mandzukic satte 2-1 till Kroatien på övertid och hela laget firade vilt. 

Då stod engelsmännen för ett fulknep. 

Samtidigt som kroaterna firade tog England avsparken och försökte göra mål. 

Ända sedan England tog sig vidare från gruppspelet i VM så har temperaturen på hemmaplan bara höjts. Hela landet har varit lamslaget av VM-feber och den gamla EM-dängan från 1996, "Football's coming home" har varit parollen för de engelska fansen. 

Och i 45 minuter såg det ut som att de skulle ta sig till final då Kieran Trippier skruvade in 1-0 på frispark redan efter fem minuter. 

Men i den andra halvleken kom Kroatien ut som ett nytt lag och dominerade matchen. Ivan Perisic kvitterade och ordnade fram övertid. 

En övertid där Mario Mandzukic utnyttjade sovande engelska försvarare. 

Englands fulknep som tv-tittarna missade

Han var snabbast fram på en nick in i det engelska straffområdet och rullade in 2-1, något som han och hans lagkamrater firade vilt nere vid den ena hörnflaggan. 

England behövde ett mål för att gulddrömmen inte skulle släckas. Och de skydde bevisligen inga medel för att få det målet. 

Det visades inte i tv-sändningen, men fans som filmade från läktaren fångade de engelska spelarna när de försökte sig på en rövare. Tre engelsmän sprang upp till mittlinjen, tog avsparken och sprang sedan i full fart mot det kroatiska målet för att kvittera. 

Domarna föll inte för fulknepet

Domarna såg dock till att kväsa försöket och blåste av när de engelska spelarna nått straffområdet. De fick lomma tillbaka till sin egen planhalva och försöka kvittera på ärligt vis. 

De lyckades de inte med och får nu ställa in sig på att spela bronsmatch mot Belgien på lördag. 

– Det är tufft, vi är knäckta. Vi har jobbat så hårt, så det gör ont. Det gör väldigt ont och det kommer att göra ont ett bra tag. Det var en fantastisk resa hit och det är svårt att säga vad som gick fel i dag. Kroatien spelade bra och gjorde det svårt för oss, men det är svårt att sätta fingret på vad vi gjorde fel, säger Harry Kane efter uttåget. 

 

LÄS MER: Uefa Nations League – allt du behöver veta 

LÄS MER: VM 2018: Resultat och tabeller

LÄS MER: Fotbolls-VM – spelschema och tv-tider

LÄS MER: Skytteligan i VM 2018 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!