Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter VM–succén: ”Kan spela tio år till”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

NICE. Sverige tog VM-brons efter stor dramatik mot England. 

Och nu öppnar flera svenska stjärnor för en fortsättning i landslaget.  

– Just nu känns det som att jag kan spela i tio år till, säger Nilla Fischer. 

Efter en rafflande match om tredjepris stod Sverige till slut som vinnare efter en 2–1-seger. 

Två mål inom loppet av 22 minuter mot England räckte för att ta hem den åtråvärda bronsmedaljen.

– Det är mycket känslor. Det är en lång resa vi har gjort, och det slutar med en bronsmedalj, det är fantastiskt, säger Caroline Seger. 

Framgångarna under VM och stundande OS i Tokyo nästa sommar gör att flera spelare, som tidigare tvekat om framtiden i landslaget, flaggar för att fortsätta. 

– Jag tycker att landslaget är det roligaste som finns och det är klart att det är lättare när det är ett mästerskap nästa år, säger Caroline Seger. 

– Just nu känns det som att jag kan spela i tio år till. Det är bara endorfiner, säger Nilla Fischer. 

Målvakten Hedvig Lindahl håller med. 

– Det känns inte som att det är slut här, det tror jag absolut inte. 

Ett år till OS i Tokyo

OS-biljetten till Tokyo fixade man genom att bli topp tre bland de Europeiska lagen under VM och där har det svenska damlandslaget ett silver att försvara. 

– Det är klart att det lockar enormt. De kommer arrangera ett fantastiskt OS, men jag kan inte lova något, säger Fischer. 

– Det känns som att det finns en större chans att gå långt i den turneringen än i VM. Vore dumt om jag tänker att jag inte ska vara med, men det är långt kvar. 

Seger siktar mot Sjögran

Caroline Seger, som noterades för 200 landskamper i och med bronsmatchen mot England och har siktet inställt på fler matcher – och ett nytt rekord. 

– Nu är det EM-kvalmatcher i höst och det vill jag vara med på. Sen har jag (Therese) Sjögrans rekord, så jag får se till att spela massa landskamper i höst. Jag har svårt att se att jag ska sluta bara så där, säger hon. 

SPELARNA SOM ÄR OSÄKRA EFTER VM

Caroline Seger, 34 år, mittfältare, FC Rosengård.

Lagkaptenen som varit otroligt viktig för Sverige i många år. Spelfördelare på mitten som kommer att lämna ett stort tomrum om hon väljer att lägga ned landslagskarriären.

 

Nilla Fischer, 34, mittback, Linköping.

Efter sex år i Wolfsburg har Fischer lämnat Tyskland och flyttat hem till Linköping. Något mer VM blir det definitivt inte, och Fischer tvekar även om framtiden i landslaget i stort. 

 

Hedvig Lindahl, 36, målvakt, klubblös.

Fyra år blev det i Chelsea, sedan fick Lindahl inte förlängt kontrakt. Men den 36-åriga målvakten har inga planer på att lägga av. Men har ännu inte någon ny klubb. Frågan är hur länge hon är given förstamålvakt i landslaget?