Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan få Potter som tränare: ”Rimligt”

Kristoffer Nordfeldt
Foto: SportExpressen TV
Martin Olsson.
Foto: SportExpressen TV
Graham Potter.
Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN

SportExpressen har kunnat avslöja att Östersunds succémanager Graham Potter är muntligt överens med degraderade klubben Swansea.

Och VM-truppens bägge Swanseaspelare har koll på Potter.

– Klart jag följt Östersunds fantastiska resa, säger Kristoffer Nordfeldt.

Graham Potter har tagit Sverige med storm sedan han fört Östersund upp i allsvenskan och ut i Europa. Inte minst med segern borta mot Arsenal i februari som juvelen i kronan.

Efter den något knackiga inledningen för Östersund i allsvenskan har rykten surrat frekvent om en eventuell övergång till en europeisk klubb för Potter.

Tidigare veckan var Sky sports först med att rapportera om att Östersunds Graham Potter var högst upp på Swanseas önskelista över tänkbara tränare att ta över klubben inför säsongen som kommer. 

Enligt SportExpressens uppgifter är också Graham Potter muntligt överens med Swanseas om ett kontrakt och om inget oförutsett händer lär engelsmannen presenteras dagar efter Östersunds sista match i allsvenskan på lördag. 

Olsson och Nordfeldt om Potter till Swansea

Swansea, som nyligen degraderades från Premier League, har två VM-svenskar i truppen: Martin Olsson och Kristoffer Nordfeldt.

Under landslagets samling på Stockholms stadion under torsdagen bekräftade de att de hade koll på Graham Potter.

– Jag har bara hört att de spelar bra fotboll. Sedan ser jag ju själv hur bra Östersund har gjort det. Men vi får se, blir det aktuellt får jag väl ta reda på lite mer om honom. Just nu vet jag inte mycket alls, säger vänsterbacken Martin Olsson.

Swanseas svenske målvakt Kristoffer Nordfeldt har följt rapporteringen angående Potter. 

– Den har varit svårt att undvika, säger han. 

– Jag har ju följt Östersunds fantastiska resa. Sedan har jag pratat med Ken (Sema) de gångerna han varit med här. Det har väl knappt funnits något negativt att säga, säger målvakten.

Han menar att Swanseas filosofi gått förlorad de senaste åren.

Vad tänker du kring Graham Potter i Swansea?

– Nej, jag tror att den fotboll som Östersund har spelat så skulle det passa bra med den filosofi som klubben vill anamma. Man har kanske kommit ifrån klubbens identitet de sista två säsongerna om man ska vara objektiv. 

– Swansea har ju alltid stått för en positiv fotboll och lite annorlunda i Storbritannien. Men det kanske har försvunnit lite de två senaste åren i takt med att vi spelat för överlevnad. Den har i slutändan varit viktigare än den filosofin som byggde klubben.

– Men om det är klart eller inte har jag ingen aning om. Men han är väl en av de kandidaterna som har framhävts och det känns som ett rimligt val. 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler. 

LÄS MER: Fotbolls-VM 2018 – allt du behöver veta.

LÄS MER: Sveriges grupp och spelschema i fotbolls-VM.

LÄS MER: Sveriges trupp till fotbolls-VM 2018.