Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FA/REX/SHUTTERSTOCK / FA/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: FA/REX/SHUTTERSTOCK / FA/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: FA/REX/SHUTTERSTOCK / FA/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Drottningen bojkottar fotbolls-VM i protest

Publicerad

Den diplomatiska krisen mellan Storbritannien och Ryssland får konsekvenser för fotbolls-VM.

Drottning Elizabeth och resten av kungafamiljen kommer att bojkotta mästerskapet. 

En giftattack mot den före detta spionen Sergej Skripal, 66, och hans dotter Julia Skripal utanför ett shoppingcentrum i den brittiska staden Salisbury har satt i gång en diplomatisk kris mellan Storbritannien och Ryssland. 

– Om Ryssland är inblandat i attacken kommer England överväga sin medverkan i fotbolls-VM i sommar. Jag har svårt att se det vara möjligt efter det här, har Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson sagt tidigare. 

Bojkottar fotbolls-VM

I dag stod Storbritanniens premiärminister Theresa May i parlamentet och anklagade den ryska staten för att ha legat bakom attentatet. May har kastat ut totalt 23 ryska diplomater ur landet – och krisen kommer även att få konsekvenser för sommarens fotbolls-VM.

Enligt brittiska medier kommer inga brittiska ministrar eller någon medlem ur kungafamiljen att närvara vid mästerskapet. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag