Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Neymar fick miljoner – för att be om ursäkt

Foto: JOHN SIBLEY / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: THIAGO BERNARDES / THIAGO BERNARDES / FRAMEPHOTO / DPPI AGENCE DE PRE

”Ibland överdriver jag. Men sanningen är att jag lider på planen.”

Så försvarar sig Neymar mot filmningsanklagelserna i en ny reklamfilm från Gilette.

En film han nu får massiv kritik för.

”Videon är patetisk”, skriver brasilianska krönikören Lucas Sposito. 

VM blev inte som Neymar hade hoppats. I stället för att få stå högst på tronen med pokalen i hand skrattades brassen ut av en mobb – pekandes på hans filmande. Videor trendade på sociala medier där människor härmade Neymars filmningar. Den ena mer kreativ än den andra. Till och med vår svenska tennisstjärna Jonas Björkman skickade en pik mot brassen under Wimbledons seniorturnering. 

När VM väl var över svarade Neymar på uppmärksamheten.

–  Jag är lättare och snabbare än andra spelare, men det är det domaren finns till för. Tror ni jag vill utsättas för tacklingar hela tiden? Nej, för det gör ont, och jag stannar kvar i 4-5 timmar efter varje match och kyler mig med is, sa han då till ESPN.

”Videon är patetisk”

Men nu har han alltså svarat på kritiken ytterligare en gång – och det med en video i samarbete med Gilette.

– Det tog tid att acceptera kritiken. Jag tog mig tiden att se mig själv i spegeln och lova att bli en ny man, säger Neymar i reklamfilmen.

Men Neymars försök till försoning med fansen faller inte i god nåd hos alla. 

Tidningen SportWitness och deras krönikör Lucas Sposito sparar inte på ordsalvorna. Nej, de tar i med hårdhandskarna:

”Videon är patetisk. Den blir bara sämre och sämre för varje gång man ser den”, skriver Lucas Sposito.

”Tredje gången Neymar skämmer ut sig i sommar”

Krönikören skriver vidare att det inte är första gången – utan den tredje – som Neymar gör bort sig den här sommaren och att ”försvarstalet slutar i elände”.

”Det här är tredje gången Neymar skämmer ut sig den här sommaren. Första gången var när han knäböjde vid mittcirkeln och grät som om han var den som led mest i hela världen. Sedan trodde han att han kunde lura någon med sitt filmande. Och nu –  när han tror att han kan låta trovärdig men bara visar ännu en gång vilken dålig skådespelare han är”, skriver Lucas Sposito.

Sposito menar att han ser likheter mellan Neymar och brasilianska fotbollslegendaren Pelé, men inte på fotbollsplanen. I stället ser han likheter i att de båda tar varje chans de får att tjäna pengar – så även i detta fall.

Summan Neymar fick

Belgiska Le Soir har utrett vad Neymar egentligen har tjänat på att förmedla sin ursäkt. Enligt tidningen ska det handla om hela 2,3 miljoner kronor som landat in i brassens pengapung. 

Neymars försvarstal ska dessutom varit framtaget av PR-byrån Gray, som arbetar med Gillette. Brassen har alltså inte skrivit någon del av talet på egen hand. 

Hade han gjort det hade nog åtminstone en liten del av den massiva kritiken kunnat undvikas. 

https://twitter.com/neymarjr/status/1023734299370110976?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1023734299370110976&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.expressen.se%2Fsport%2Ffotboll%2Fneymar-erkanner-att-han-filmar-jag-lider%2F