Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är jättetråkigt och också onödigt”

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Det svenska landslaget tvingades böta 620 000 kronor mitt under VM.

Förbundskapten Janne Andersson beklagar missen. 

– Det var jättetråkigt och onödigt, säger Andersson. 

Det svenska landslaget bötfälldes under fredagen av Fifa på över 620 000 kronor efter att ha använt otillåten utrustning under sina matcher i VM.  Enligt nyhetsbyrån AP ska det röra sig om några av de svenska landslagsspelarnas strumpor.

– Exakt vad det handlar om vet vi inte, för det framgår inte av Fifa. Men det har med vissa spelares extrautrustning att göra, sa svenska fotbollförbundets presschef Staffan Stjernholm till SportExpressen. 

”Det är jättetråkigt”

Därefter bar lagkapten Andreas Granqvist samma sorts strumpor i 0-2-förlusten mot England – vilket innebär att han riskerar individuella böter från Fifa. 

På sin första presskonferens hemkommen från Sverige fick förbundskapten Janne Andersson för första gången kommentera strumpmissen som tvingade landslaget att böta över en halv miljon kronor. 

– Det var onödigt. Aldrig bra att få böter. Jag var inte inblandad i processen. ingen tycker att det är bra. Den ligger inte konkret på mitt bord. Jättetråkigt och onödigt, säger Andersson. 

Staffan Stjernholm:

– Det handlade om ett varumärke. Det får inte förekomma andra synliga varumärken. 

”Tänker inte till”

Landslagschefen Lasse Richt meddelar att fotbollförbundet ska ta ärendet vidare.

– Vi kommer att kolla hur det tas emot av andra nationsförbund. Det här är en ganska stor fråga. Sockorna är vedertagna hos många. Vi slarvar med att tejpa bort det. Det straffas vi för, säger Richt.  

– Vi hade fått en varning innan. Vi hade diskuterat det. Emil Krafth hoppade in sent och tänkte inte till ordentligt. Det är mycket pengar, men vi ska driva frågan så långt vi kan. 

 

LÄS MER: Slutspelet i VM 2018 – allt du behöver veta

LÄS MER: Fotbolls-VM – spelschema och tv-tider

LÄS MER: Semifinaler i VM – allt du behöver veta om matcherna