Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Deppa inte – du ska med i VM:s världslag

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

SAMARA. En svensk mästerskapsinsats som betyder så mycket på så många sätt, och en spelare som kommer att betyda minst lika mycket framöver.

Framtiden har sällan känts så ljus som när man betraktat Victor Nilsson Lindelöf under detta mästerskap.

Han begraver ansiktet i händerna och låter känslorna fullkomligt ta över honom. När alla andra har lämnat gräsmattan är han ensam kvar med sina tårar. Han kan inte sluta gråta, han vill inte lämna planen. Victor Nilsson Lindelöf får sällskap av landslagschefen Lars Richt och de går sida vid sida mot spelartunneln och omklädningsrummet. 

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Långsamt, långsamt. 

Det var sista chansen för många av de här landslagsspelarna att överhuvudtaget spela ett mästerskap och medaljmatcherna var till slut så nära men ändå så långt borta. Men även om det här var slutet på VM var det bara början för Victor Nilsson Lindelöf.

 

Sverige gjorde vad de skulle och lite till men det räckte inte hela vägen. Ingen hade trott att de skulle ta sig hit och kanske därför blev besvikelsen ännu kraftigare när orken sinade och det plötsligt tog slut.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM – spelschema och tv-tider

LÄS MER: Slutspelet i VM 2018 – allt du behöver veta

 

Det finns många saker att ta med sig från Ryssland. Till exempel är Albin Ekdal den absolut viktigaste spelaren i det här svenska landslaget, Robin Olsen har varit magisk och Andreas Granqvist är i sitt livs form. Men den viktigaste resan har Victor Nilsson Lindelöf stått för.

Han har inte bara förvandlat sina tvivlare till fans, han har också gjort precis allt han kan för att förtjäna ett erkännande som en av de bästa försvarsspelarna i den här turneringen.

Mot Tyskland satte han inte en fot fel, mot Mexiko var han om möjligt ännu bättre. Mot Schweiz? Lägg av. Mot England? Var var ens Harry Kane? 

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Alltid på rätt plats, ständigt med de säkra brytningarna, omöjlig att ta sig förbi. 

Med Andreas Granqvist vid sin sida har Victor Nilsson Lindelöf förvandlats från en kille som ramlade in i U21-truppen och tvingades ut på en högerkant i sitt första seniormästerskap till en självskriven pjäs på mitten i sitt första VM. 

Påminnelse: Han är 23 år gammal.

Konstaterande: Han har varit Sveriges bästa spelare det här mästerskapet, och förmodligen en av de bästa försvararna överhuvudtaget. 

 

MISSA INGA VM-NYHETER: Få största VM-nyheterna direkt i Messenger! 

 

På rak arm vill jag nämna Diego Godín, Raphael Varane och Harry Maguire. De har alla stått för lysande matcher i Ryssland men Victor Nilsson Lindelöf har varit precis lika bra. Det enda som kan stoppa honom från att ta en plats i världslaget är att två av de andra har ett par matcher kvar och möjligheten att stå för fler fantastiska insatser. Men Sveriges 23-årige mittback har själv gjort allt han kan.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

När han kommer ut i den mixade zonen ligger gråten fortfarande någonstans där i halsen och insisterar på att få släppas ut. Men när han har blivit av med allt han behöver bli av med och landat i sitt eget VM är jag övertygad om att det är stolthet som kommer att fylla honom i stället. Och snart är det dags för nästa steg.

 

LÄS MER: Lindelöf om tårarna med frun: ”Det var hon som tröstade mig mest” 

 

När Andreas Granqvist lämnar det här landslaget bakom sig är det Victor Nilsson Lindelöf som ska härska över det svenska försvaret. 

Och framtiden har sällan känts så trygg.