Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ledare hotas av sparken efter hånet mot Sverige

Ett bråk bröt ut mellan den tyska och svenska bänken efter gruppspelsmatchen mellan Sverige och Tyskland. Foto: MATTHIAS KOCH / IMAGO/MATTHIAS KOCH/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Janne Andersson Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Uli Voigt och Georg Behlau hånade den svenska bänken efter Tysklands sena segermål i gruppspelet. 

Nu kommer Sport1 med uppgifter om att duon kommer att få sparken från landslaget. 

"De orsakade ett stort missnöje både externt och internt", skriver sajten. 

Den tajta och jämna gruppspelsmatchen mellan Tyskland och Sverige fick ett smått osannolikt avslut. I matchens döende sekunder fick Tyskland en frispark vid straffområdeskanten och storstjärnan Toni Kroos skruvade in 2-1 med matchens sista spark. 

I samband med målet var två tyska ledare, Uli Voigt och Georg Behlau, framme och hånade den svenska bänken vilket ledde till ett storbråk mellan de båda lägren. 

– På slutsignalen är det ett par tyska ledare som springer fram och agerar osportsligt. De hånar och visar tecken mot oss. Så bör man inte göra, då blir jag förbannad, sa Janne Andersson efter matchen. 

 

LÄS MER: Uefa Nations League – allt du behöver veta 

LÄS MER: VM 2018: Resultat och tabeller

 

Krismöte för Löw och Bierhoff

Det tyska fotbollsförbundet DFB agerade direkt och stängde av duon till matchen mot Sydkorea. En match som blev Tysklands sista i mästerskapet. De regerande världsmästarna föll med 0-2 och slogs ut redan efter gruppspelet. 

Det historiska fiaskot har lett till att det, enligt tidningen Bild, den 24 augusti kommer att hållas ett utvärderingsmöte med krisstämpel. Förbundskapten Jogi Löw och teammanagern Oliver Bierhoff ska träffa DFB-basen Reinhard Grindel där mästerskapet ska utvärderas och förändringar kommer att ske. 

Enligt Bild så kommer scouten Urs Siegenthaler att få gå sedan han misslyckats i sin utvärdering av Mexiko. Löws assistent Thomas Schneider förväntas också få lämna.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM – spelschema och tv-tider

LÄS MER: Skytteligan i VM 2018 

 

Uppgifter: Får sparken efter Sverigehånen

Enligt sajten Sport1 kommer även Uli Voigt och Georg Behlau att få sparken som en direkt följd av hånen mot Sverige. 

"De orsakade ett stort missnöje både externt och internt". 

Dessutom ska landslagets hantering av stjärnorna Mesut Özils och Ilkay Gündogans kontroversiella och kritiserade bild med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan att avhandlas. Precis som det faktum att Tyskland som Sport1 uttrycket det: "misslyckats med att ge unga spelare chansen". 

 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!