Lisa Dahlkvist Foto: Jan FleischmannLisa Dahlkvist Foto: Jan Fleischmann
Lisa Dahlkvist Foto: Jan Fleischmann
Marta Foto: Imago SportfotodienstMarta Foto: Imago Sportfotodienst
Marta Foto: Imago Sportfotodienst

Dahlkvists sms till Marta inför avgörandet

Publicerad

EDMONTON. Sveriges VM-öde avgörs under natten till torsdag.

Framför allt står hoppet till Brasilien.

Och Lisa Dahlkvist har redan sagt åt Marta att göra allt vad hon kan.

– Jag skrev ett sms: "ni måste vinna i morgon så att vi får spela vidare", säger Dahlkvist.

Australien firade som att de vunnit en VM-medalj efter slutsignal.

I det svenska lägret var idel deppiga miner efter 1-1. Sverige slutar därmed trea i gruppen men är ännu inte garanterade en plats i åttondelsfinal.

– Jättetråkigt. Det hade varit skönt att kunna avgöra själva. Vi kommer inte till så mycket avslut. Jag tycker att vi borde ha mer avslut än vi har, säger Lisa Dahlkvist.

– Vi får inte in bollarna i straffområdet och kommer inte till avslut.

Australien var nöjda med ett kryss?

– Så kändes det. De var nere vid hörnflaggorna och var nöjda med det resultat.

"Jag sms:ade Marta"

Nu står hoppet till en colombiansk seger mot England, ett oavgjort resultat mellan Spanien och Sydkorea – eller Brasilien. Världssjuorna behöver bara slå Costa Rica.

Lisa Dahlkvist har redan skickat sina uppmaningar till det brasilianska lägret, och förre lagkamraten från Tyresö – Marta.

– Jag sms:ade precis med Marta och skrev: ni måste vinna i morgon så att får vi spela vidare". Hon svarade att de kommer göra allt för att vinna, säger Dahlkvist.

Det lilla orosmolnet är att Brasilien är klara som gruppsegrare, och sannolikt kommer vila flera av sina stjärnor.

– Om jag hade varit Brasilien hade jag vilat några spelare. Man vet aldrig. Det kan vara lurigt att göra det också. Man vill hålla i gång sina startspelare, säger Dahlkvist.

"Skit"

Hur ska ni följa matcherna?

– Ingen aning. Vi kommer säkert att titta tillsammans. Det är så pass viktigt. Hoppet är inte helt borta ändå.

Caroline Seger:

– Jag har inte hört av mig till Brasilien. Man får bara hoppas att de går ut och är professionella och gör sitt jobb. Jag tycker att de ska vinna, säger hon.

Ni har inte förlorat i VM. Hur skulle det kännas att åka ut utan en enda förlust?

– Skit. Det är inte kul att åka ur en grupp på något sätt. Vi vill vidare. Men det hade varit skönare att göra det själv, än att titta på en match som ska avgöra allt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag