Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Coulters nya attack: "Fotboll är fjolligt"

Ann Coulter vållade ilskna reaktioner med sin "anti-fotboll"-krönika.

Den amerikanska högerdebattören har nu skrivit en uppföljare, där hon delar ut ytterligare tjuvnyp på världens största sport.

"Vi pratar om en sport där spelarna som förlorar gråter i bild", skriver Coulter på sin hemsida.

Det var amerikanernas stigande intresse för USA:s VM-lag som gjorde Ann Coulter indignerad. I en krönika publicerad av Mississippi-tidningen The Clarion Ledger i slutet på juni gick den konservativa kommentatorn till attack mot fotbollen som sport.

"Det växande intresset är ett tecken på nationens moraliska förfall", skrev Coulter.

Coulters text fick mothugg, varför hon valde att skriva ny och göra ett försök att svara sina kritiker.

"En fjollig sport"

"Fotbollsfans har försökt motbevisa att fotboll är en fjollig sport genom att bli hysteriska. Och vi pratar om en sport där spelarna som förlorar gråter i bild", skriver Coulter på sin hemsida.

Just att fotbollsspelare i hennes mening inte lever upp till traditionella manliga stereotyper, verkar vara en av Coulters viktigaste käpphästar.

"Det finns ytterligare bevis för att fotboll är en sport för tjejer: sedan jag skrev min krönika så har en kille från Paraguays landslag (eller från Uruguays, vem bryr sig?) bitit en motspelare. Inte slagit. Inte tacklat. BITIT! Hur länge kommer det att dröja tills vi ser spelare som drar varandra i håret?",

Coulter gläds inte åt USA:s framfart i turneringen – som slutade i en 1-2-förlust mot Belgien i åttondelsfinalerna – utan tycker snarare att den visar på ett fundamentalt problem med sporten.

"Olidlig turnering"

"De spelade oavgjort mot Portugal och förlorade mot Tyskland – och gick vidare. Hur kan USA misslyckas med att vinna i två raka matcher, men ändå gå vidare i den här olidliga turneringen? Det verkar som att vi får se hur man har applicerat alla fotbollsmammors favoritprincip: alla är vinnare!", skriver hon.

Coulter tycker heller inte om att man i det här VM:et har valt att göra korta avbrott i matcherna på grund av den brasilianska hettan.

Hon menar att utövare av amerikansk fotboll i den amerikanska Södern kämpar i tuffa temperaturer regelbundet.

"Det finns NFL-spelare som har dött av värmeslag. Men det enda sättet man kan dö på i en fotbollsmatch är när en bonde från tredje världen går på en dödsmassaker efter ett dåligt domslut", skriver hon.