Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chiellini: "Jag tycker att straffet är för hårt"

Foto: Imago Sportfotodienst

Luis Suarez kommer inte att få spela fotboll på fyra månader efter bettet på Giorgio Chiellini.

Överdrivet tufft från Fifas sida, menar "offret" själv.

– Jag tycker att straffet är för hårt, säger Chiellini i ett uttalande enligt Sky Italia.

Fifas disciplinära kommitté meddelade sitt beslut under torsdagseftermiddagen. För bettet på Giorgio Chiellini i Uruguays VM-match mot Italien får Luis Suarez en fyra månader lång avstängning från all fotboll. Dessutom får han spelförbud i nio landskamper och ska böta 750 000 kronor.

"För hårt"

Det var ett straff i drygaste laget, tyckte vissa, däribland legendaren Diego Maradona. Och Maradona är inte ensam. I ett nytt uttalande visar Chiellini upp en något förvånande sympati för mannen som bet honom.

– Just nu tänker jag bara på Luis och hans familj, för det är en tuff tid som väntar dem. Jag har alltid hyst respekt för disciplinära åtgärder som delas ut av de styrande, men jag tycker att det här straffet är för hårt, säger Chiellini enligt Sky Italia.

"Känner ingen skadeglädje"

Chiellinis ton antyder att han är redo att gå vidare gällande bettet.

– Jag känner ingen skadeglädje, eller ilska, eller hämndbegär gentemot Suarez för något som hände på plan. Jag är bara arg och besviken över att vi förlorade matchen, säger han.

– Jag hoppas verkligen att han, åtminstone, får vara nära sina lagkamrater under matchen, för en sådan här avstängning kan få en isolerande effekt på en spelare.