Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Burger King i skandal – startade sextävling

Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL CONROY / AP TT / NTB SCANPIX
Foto: CHEN YICHEN / XINHUA/AVALON.RED B950

Burger King är i rejält blåsväder under fotbolls-VM.

Detta efter att ha utfärdat ett pris på 420 000 kronor och en livsförbrukning av hamburgare till de ryska kvinnor som blir gravida med VM-stjärnor.

Nu ber hamburgerkedjan om ursäkt, skriver The Guardian. 

Det ryska fotbollslandslaget har imponerat under inledningen av hemma-VM.

Men utvecklingen och återväxten inom den ryska fotbollen har ifrågasatts flitigt de senaste åren och under veckan tänkte Burger King dra sitt strå till stacken för att hjälpa till.

Det gick sådär. Hamburgerkedjans ryska avdelning kom nämligen på en ny reklamkampanj som de sedermera lade ut på sina sociala medier i Ryssland.

Budskapet: Att uppmana landets kvinnor att bli gravida med en fotbollsstjärna som deltar i VM, skriver The Guardian. 

"Kom igen tjejer, nu har ni möjligheten att ge oss de bästa fotbollsgenerna och ett starkt ryskt landslag i framtiden. Vi tror på er”, skrev Burger King i sin reklamkampanj.

 

LÄS MER: Sveriges grupp och VM-schema

LÄS MER: Sverige i VM – trupp, betyg och matcher

 

Burger King ber om ursäkt efter sextävling

Erbjudandet togs emot med stor ilska, något som inte minst visade sig i kommentarsfälten på hamburgerkedjans sociala medier. Efter en stund raderades inlägget, men många var snabba med att skärmdumpa inlägget – där Burger King utlovade 420 000 kronor och en livstids förbrukning av hamburgare till den kvinna som blev gravid med en VM-spelare.

Nu har hamburgerkedjan bett om ursäkt.

"Vi ber om ursäkt för den uppenbart olämpliga reklamen som vår ryska avdelning lade ut. Så fort vi fick höra om det här såg vi till att inlägget togs bort. Det här är ingenting som vi överhuvudtaget ställer oss bakom och vi ska vidta nödvändiga åtgärder för att se till att det inte händer igen", skriver de.

 

LÄS MER: VM 2018: Resultat och tabeller

LÄS MER: Fotbolls-VM – spelschema och tv-tider 

MISSA INGA VM-NYHETER: Få största VM-nyheterna direkt i Messenger!