Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Börjat slipat slaktknivarna – ingen lär komma undan

Foto: BEVILACQUA GIULIANO/ABACA / BEVILACQUA GIULIANO/ABACA STELLA PICTURES
Foto: MAXIM SHIPENKOV / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIKHAIL VOSKRESENSKIY / SPUTNIK/IBL SPUTNIK

En till synes påverkad fotbollslegend, en ifrågasatt superstjärna och en oönskad förbundskapten har skapat kaos kring en av förhandsfavoriterna.

Vad är det egentligen som händer i Argentina?

Det började med ett kval där det argentinska spelet gick i stå. Eller egentligen kom det aldrig riktigt i gång om man ska vara ärlig. Att Argentina har ett av världens absolut bästa anfall på pappret beskrivs nog bäst av att Serie A:s skytteligavinnare, 25-årige Mauro Icardi lämnades utanför truppen. Som ”nior” valde förbundskapten Jorge Sampaoli i stället Kun Aguero och Gonzalo Higuain. Ni förstår, angenäma problem minst sagt. Därför är det extra smärtsamt att se Argentina.

 

MISSA INGA VM-NYHETER: Få största VM-nyheterna direkt i Messenger! 

 

Visst blir det något klassmål emellanåt men i övrigt är det snarare bristen på idéer som präglar Argentina. Många trodde att det till slut ändå skulle lossna när VM drog i gång, men icke. Snarare har världen, alltså den utanför Sydamerika, blivit varse om Sampaolis oförmåga att få till en fungerande offensiv och pressen har om möjligt ökat ytterligare på de ansvarigas axlar.

Längst fram i det ledet står Sampaoli. Av allt att döma ensam. Väldigt ensam.

 

Mitt i brinnande VM började rykten snurra om en spelarrevolution i Argentina. Elaka tungor ville få det till att spelarna hade gjort myteri i omklädningsrummet och tagit makten från förbundskaptenen. I ödesmatchen mot Nigeria skulle spelarna själva bestämma startelvan. Totalt kaos. Men när matchen till slut kom satt han fortfarande där, med världens blickar på sig. Visserligen hade förändringar gjorts i startelvan men han verkade trots allt hålla fast tag om taktpinnen.

 

LÄS MER: Allt om Sveriges åttondelsfinal 

LÄS MER: Åttondelsfinaler i VM 2018 – alla matcher 

 

Det tog dock inte lång tid innan bildproducenten valde att zooma in på en annan argentinare. 

På VIP-hyllan hade nämligen Diego Armando Maradona tagit plats och när alla väntade på Messi-show tog i stället Maradona över scenen. 

Och som han körde.

Foto: GEORGI LICOVSKI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Först stod han och vinglade med livvakten i ett fast grepp om hans midja så han inte skulle trilla ner en sektion. Sedan somnade han innan klockan slagit 45 bara för att kvickna till igen för att bjuda upp en nigeriansk kvinna för en runda långsam salsa. Till slut sa kroppen ifrån och Maradona fick ses om av sjukvårdare. Det är nog ingen vild gissning att det inte bara var den alkoholfria ölen på arenan som simmade runt i Maradonas system.

 

NYHETSBREV: Få SportExpressens nyhetsbrev om VM 

FÖLJ VM: Liverapporter från alla VM-matcher 

 

Nere på planen fick Messi till slut till det, blixtrade till och visade att han vill göra ett sista försök att upprepa Maradonas VM-triumf. Innan han på ett märkligt sätt slocknade igen i den andra halvleken.

 

När Argentina går upp mot Frankrike i dag är det många frågor som snurrar. 

Vem leder egentligen laget? I vilket tillstånd kommer Maradona till arenan i Kazan? Vilken sida har Messi vaknat på? 

Hemma i Argentina har man slipat slaktknivarna och ingen lär komma undan vid en förlust, förutom Maradona förstås. 

När han gasar vidare med sin blå registreringsskylt kämpar Messi vidare i hans skugga. Mot ett fördömt mål mitt i kaosets centrum.

 

LÄS MER: Slutspelet i VM 2018 – allt du behöver veta

LÄS MER: Sverige i VM – trupp, betyg och matcher

LÄS MER: Fotbolls-VM – spelschema och tv-tider

LÄS MER: VM 2018: Resultat och tabeller