Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Blågult infiltrerat av tysk journalist

Sveriges hotell.
Foto: Ludvig Holmberg
Janne Andersson.
Foto: MOHAMED MESSARA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Jogi Löw.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

SOTJI. En tysk journalist har infiltrerat svenska landslaget.

Inför avspark i kvällens ödesmatch publicerar tidningen Bild flera smygtagna foton inifrån Sveriges spelarhotell i Sotji.

"När jag försöker få en glimt av startelvan inne i mötesrum blir jag utskälld av en vakt", skriver journalisten bland annat i sitt reportage.

Tyskland har kniven mot strupen inför kvällens match mot Sverige.

Efter förlusten mot Mexiko i premiären (0-1) är de pressade att vinna för att hålla drömmen om VM-guld vid liv. Förlust innebär nämligen att de är utslagna redan i gruppspelet.

Och inför avspark har tidningen Bild alltså tagit till ett minst sagt kontroversiellt grepp.

Stoppad av vakt

I ett stort reportage, publicerat med bara timmar till avspark, visar Bild upp hur de har spionerat på Sverige under det sista dygnet genom att ta sig in på spelarhotellet i Sotji.

"Jag har klätt ut mig själv till supporter och det fungerar", skriver reportern.

Han får dock inte reda på några större hemligheter.

I en del av texten beskriver han hur han försöker ta sig in i ett mötesrum för att avslöja Sveriges startelva mot Tyskland – men blir stoppad: "En rysk vakt upptäcker mig. Jag förklarar för honom på engelska att jag gått vilse, men han förstår inte vad jag säger. När jag håller upp händerna ursäktande och börjar gå därifrån skäller han på mig. Även om jag inte förstår ryska så förstår jag att det inte är några snälla ord."

Fångade fina mötet

Bilds reporter har lyckats ta smygbilder på bland annat Ola Toivonen, Oscar Hiljemark, Jimmy Durmaz och Sveriges scout Lars Jacobson.

Han beskriver också en scen när Durmaz träffar sin pappa i lobbyn: "Med sitt skägg ser han mer ut som en rappare än en fotbollsspelare. Men bakom den hårda ytan är han mjuk. När hans pappa hälsar på honom på hotellet pussar han honom hjärtligt på båda kinderna." 

Om förbundskapten Janne Andersson skriver journalisten: "Han ser ut som en turist med sin klädsel."

Klockan 20.00 är det avspark i ödesmatchen mellan Sverige och Tyskland. Matchen spelas på Fisjt-stadion i Sotji, bara några hundra meter från det svenska spelarhotellet.

SportExpressen söker det svenska landslaget för en kommentar.


LÄS MER: Sverige-Tyskland – allt du behöver veta inför matchen 

LÄS MER: Sveriges grupp och VM-schema

LÄS MER: Sverige i VM – trupp, betyg och matcher

LÄS MER: VM 2018: Resultat och tabeller