Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bilderna som upprör: ”Stackars pojken...”

Fotbollsstjärnan Megan Rapinoe, som uttryckt att hon är en motståndare till Donald Trump, höll ett tal under segerparaden efter VM-succén.
Foto: SAM SIMMONDS / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: SAM SIMMONDS / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: FOTOARENA / FOTOARENA/SIPA USA SIPA USA
1 / 7

Megan Rapinoe fortsätter att röra upp känslor. 

Hennes beteende när en ung pojke ville få en boll signerad har dömts ut som arrogant. 

Megan Rapinoe var en dominant i fotbolls-VM. Hennes USA tog hem guldet, hon blev själv bäste målskytt och vann pris som turneringens bäste spelare. 

Men Rapinoe har också blivit en djupt kontroversiell figur i hemlandet. Hon är en uttalad motståndare till president Donald Trump och har proklamerat att hon vägrar fira guldet i Vita huset. 

– Det finns så många andra människor jag hellre pratar med, betydelsefulla konversationer som kan påverka saker i Washington, i stället för ett besök i Vita huset, har Rapinoe sagt till CNN. 

Rapinoe får kritik

Nu är Rapinoe återigen i skottgluggen för sina kritiker. När 34-åringen var ESPN:s gala ESPY blev hon ombedd av en ung kille att signera en fotboll han hade med sig.

TV-kanalen ABC la upp ett klipp av händelsen på Twitter – och då reagerade vissa på att Rapinoe inte hade någon ögonkontakt med pojken.

https://twitter.com/ABCNetwork/status/1149142278910304259?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1149142278910304259%7Ctwgr%5E393039363b636f6e74726f6c&ref_url=https%3A%2F%2Fmetro.co.uk%2F2019%2F07%2F13%2Funited-states-world-cup-star-megan-rapinoe-called-arrogant-piece-work-piers-morgan-autograph-video-10262608%2F

Förre Premier League-spelaren David Dunn tyckte att Rapinoe visade upp en beklaglig nonchalans gentemot ett fan.

”Ju mer jag ser av henne, desto mer ogillar jag henne”, skriver Dunn.  

”Hon tittade inte ens på den unga killen. De engelska spelarna har klass och jag är säker på att ingen av dem hade betett sig på det här viset.”

”En arrogant fjant”

Kontroversielle tv-profilen Piers Morgan, som anklagade det amerikanska landslaget för översitteri flera gånger under VM, tog chansen att ge Rapinoe ännu en känga.

”Wow. Hon tittar inte ens på honom... vilken arrogant fjant”, skriver Morgan. 

Morgan fick medhåll från fotbollsprogramledaren Jake Humphrey.

”Stackars barn. Bjud honom i alla fall på ett leende och ett tack”, skriver Humphrey. 

Men det finns också gott om människor som försvarar Rapinoe. Som motvikt till videon från ESPY-galan har dessa sett till att sprida ett annat klipp, där Rapinoe beter sig betydligt mer tillmötesgående gentemot en grupp supportrar på flygplatsen i Lyon.


LÄS MER: Hatbrott mot Megan Rapinoe efter VM-guldet 

https://twitter.com/SoccerInsider/status/1148177963554410497