Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Betyg: Så bra var svenska spelarna

Hedvig Lindahl.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Kosovare Asllani.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Stina Blackstenius.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

RENNES. Sverige är i VM-semifinal!
Så här bra var de svenska spelarna i VM-kvartsfinalen mot Tyskland. 

Hedvig Lindahl 4 

Chanslös på 1–0-målet när Magull får stå helt ensam i mitten. Annars lugn och stabil både i luften och efter marken. Sattes inte på några större prov. 

------ 

Hanna Glas 3 

Fortsätter befästa sin plats som ytterback, ännu en stabil insats defensivt som offensivt. Mattades lite mot slutet. 

Nilla Fischer (ut 66) 4 

Stabil i mitten och enormt stark i närkamperna. Som att kliva in i en mur för tyskarna, som gång på gång föll. Kramp gjorde att hon tvingades utgå. 

Linda Sembrant 4 

Passningen till Jakobsson var delikat! Magi! Ihop med Fischer höll de försvaret tajt och nästintill omöjligt att ta sig igenom. Lika stabil med Ilestedt sista 30 minuterna. 

Magdalena Eriksson 3 

Mindre lyckad passning ledde fram till 1-0-målet i backen. Hade det tufft på sin kant defensivt inledningsvis, växte in i matchen och hade ett par vassa hörnor.  

------- 

Elin Rubensson (ut 86) 4

Gjorde stort jobb i mitten och passningarna var både hårda och korrekta lyckas ofta hitta rätt pass för att vända spelet.  Med upp i anfall flera gånger. Stabil insats på mitten. 

Kosovare Asllani 4 

Vågade hålla i bollen även om trångt, ett par farliga inspel. Mycket spel via Asllani, både felvänd och rättvänd. Tar ännu en match duellerna och får således mycket frisparkar med sig. 


Caroline Seger 5 

Förlorade en del dueller i början, men passningen i djupled till Jakobsson var briljant. Var i andra halvlek lika självklar i mitten som vanligt, med lugn och smartness i spelet.  

-----

Sofia Jakobsson 5 

Kom runt ett par gånger på kanten direkt i första. Löpte sig fri i mitten och andra gången gav det också 1-1-målet. Iskallt av Jakobsson. Snabbheten var avgörande. 

Stina Blackstenius 5 

Verkligen på hugget matchen igenom. Löpte rätt och framför allt på Rolfös passningar. Står helt rätt och det gav utdelning direkt i andra. Visade mer självförtroende än tidigare.

Fridolina Rolfö (ut 95) 4 

Sökte sig in i mitten fick bollen och slog en drömpassning som gav friläge till Blackstenius. Stark som vanligt! Supernick som Schults räddade. Onödigt gult kort. 

Avbytare: 

Amanda Ilestedt (in 66) (spelade för kort tid för betyg)

Nathalie Björn (in 86)

Lina Hurtig (in 95)