”Betyder jättemycket för mig att hon är här”

Stöttar under mästerskapet.
Magdalena Eriksson och Pernille Harder.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Magdalena Eriksson.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

PARIS. När Sverige slog Kanada och tog sig till kvartsfinal i VM fanns Magdalena Erikssons flickvän, den danska storstjärnan, Pernille Harder på läktaren. 

Efter matchen tackade Eriksson för stödet genom en kyss.  

– Det är jättegulligt av henna att vara här, säger Eriksson. 

Sverige besegrade Kanada i åttondelsfinalen och det med ett stort stöd av svenska fans på läktarna på Parc des Princes i Paris.

För Magdalena Eriksson fanns det dessutom ett extra stöd i form av flickvännen Pernille Harder, den danska anfallsstjärnan som får följa VM från publikhåll eftersom Danmark missat att ta sig till VM. 

– Det betyder jättemycket att hon är här och tar sig hit trots att hon gärna hade velat vara med och spela så klart, säger Magdalena Eriksson och fortsätter: 

– Att Pernille ändå kan axla den supporterrollen känns jättestort för mig. Hon hänger med till kvartsfinalen också. Att hon vill uppleva det här tillsammans med mig betyder oerhört mycket för mig, säger Magdalena Eriksson som gick fram till läktaren efter matchen och kysste sin flickvän.

Något som fångades på bild.

– Det är verkligen jättefin, säger Eriksson när hon får se bilden.

Magdalena Eriksson: ”Hon är lik mig”

Att både Magdalena Eriksson och Pernille Harder är proffs och landslagsspelare är något som märks av i deras förhållande.

– Det blir väldigt mycket fotbollsprat, kanske lite för mycket ibland. Men Pernille är lite likadan som jag, en riktig fotbollsnörd. Vi pratar ofta om matcher och diskuterar. Det är skönt att ha någon att bolla mina tankar med, säger Eriksson.

Efter 1–0-segern mot Kanada är Sverige nu klart för kvartsfinal mot Tyskland på lördag kväll. 

– Först och främst är man så otroligt glad att vi vann matchen i går och vi gjorde en bra insats, speciellt i andra halvlek. Jag är jättestolt och glad över lagets insats. 

– Nu är vi supertaggade över att få möta Tyskland snart, säger Magdalena Eriksson. 

Sverige-Tyskland i VM-kvartsfinal.

LÄS MER: Fotbolls-VM 2019: Sveriges matcher och tv-tider  

LÄS MER: Här är Sveriges trupp till fotbolls-VM