Bettade på bettet – vann 14 000 kronor

Publicerad

Jonathan Bräck, 23, bettade på det osannlika bettet – och prickade rätt.

Nu tackar han Luis Suarez för att han kan åka till Manchester och se sitt favoritlag.

– Jag kommer aldrig att lyckas med ett sådant här spel i hela mitt liv igen, säger Jonathan Bräck till SportExpressen.se.

När en hel fotbollsvärld rasar över Luis Suarez bitattack på Giorgio Chiellini – jublar en ung man i Stenungssund.

Inför VM-slutspelet läste den 23-årige lärarvikarien Jonathan Bräck om olika special-spel i en tidning och fastnade för ett hos spelsajten Betsafe: Kommer Luis Suarez att bita någon motspelare?

Spelet gav 175 gånger pengarna i odds. Jonathan Bräck slängde in 80 kronor på ett "Ja".

– Dum som man är, eller smart, så tyckte jag att det var roligt. Först tänkte jag lägga lite större pengar men en kompis sa att jag bara slösade bort dem, säger han till SportExpressen.se.

"Det bästa dumma..."

Här är Jonathans spel.
Hittills under turneringen har Suarez hållit sig i skinnet. Men allt eftersom tisdagskvällens möte mellan Italien och Uruguay blev grinigare ökade 23-åringens förhoppningar.

– När Italien tog över matchen visste man nästan att det kunde knäppa till i hans huvud. Jag tänkte i och för sig aldrig han faktiskt skulle bitas, men att han skulle göra något dumt. Och så gjorde han det bästa dumma han kunde göra, säger Bräck.

I den 80:e minuten inträffade den osannolika incidenten. I en duell med Italiens mittback Giorgio Chiellini skallade Suarez sin motståndare och högg honom med tänderna i axeln.

– Jag satt i soffan med min pappa och kompis och sa direkt: "det var väl ett bett?". Ungefär som när man ropar på straff. Sen blev jag sur på kommentatorerna som sa att det var en skallning. Suarez skallar inte – han biter, säger Bräck.

"Väldigt snällt att bitas"

Du måste ha blivit gladast i Sverige?

– Ja, jag blev väldigt exalterad när jag såg honom bita honom. Det var jättekul. Men när det gäller Suarez blir man aldrig förvånad... Det saknas ju någonting i hans huvud.

23-åringen var en av 160 personer som vann på spelet inom Betsson Group, där Betsafe ingår. Bräck får 14 000 kronor för sitt spel och tänker unna sig en fotbollsresa.

– Det blir en resa till Manchester. Jag ska försöka hitta någon som vill följa med mig för att se på Manchester United. Jag har väldigt stora förhoppning på både Old Trafford och Manchester, säger han.

Så Suarez hjälpte dig till Manchester nu?

– (Skratt) Ja. Om jag hade haft hans hemadress så hade jag skickat ett tackkort till honom. Det var väldigt snällt att bitas och ge mig en resa till Manchester.

På Betsafe bekräftar man att spelet genomfördes.

"Vi kan med nöje bekräfta att vår kund vann 14 000 kronor på att Suarez otroligt nog bet en motståndare, igen. Vi hade roligt när vi satte dessa udda odds, och det är väldigt skönt att en kund prickade rätt", hälsar Patrik Öqvist, marknadschef för Europa.

Mikael Nilsson, marketing manager på Betsafe:

– Det kanske är det mest osannolika spelet som går in, för att det är så extremt. Men vi har också betalat ut spel på "Kommer en spelare skalla en annan?", "Kommer ett djur springa ut på planen?" och "Kommer en badboll äntra planen under match?".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag