Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Attackerar Trump: ”Det är så äckligt”

Linda Sembrandt inför VM-semifinalen
Foto: ANNA GOWTHORPE/BPI/SHUTTERSTOCK / ANNA GOWTHORPE/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

LYON. Megan Rapinoe vägrar besöka Vita huset och sjunger inte nationalsången. 

Inför kvartsfinalen i VM kritiserades hon av Donald Trump - och svarade med två mål.

Nu har hennes flickvän tillika WNBA-stjärnan Sue Bird kommenterat ordväxlingen med presidenten.

”Det är så äckligt”, skriver hon på The Playsers Tribune. 

Den amerikanska stjärnan Megan Rapinoes VM i Frankrike har inte bara handlat om fotboll. 

Det började med att hon förkunnade att hon inte vill besöka Vita huset efter världsmästerskapet. Någonting som USA:s president Donald Trump valde att kommentera på Twitter. 

Han skrev bland annat att hon borde vinna innan hon pratar.    

I kvartsfinalen mot värdnationen Frankrike gjorde hon båda de två målen som sköt USA till semifinal och ett steg närmre ett andra raka VM-guld. 

– Jag samlar inte energi ur hatare, jag känner att det finns fler som älskar mig och vill bara att de ska fortsätta göra det i stället, jag får mer energi av det. Det är fantastiskt, sade hon efter matchen.  

Flickvännen: ”Ni undrar säkert hur det är”

Nu har hennes flickvän, WNBA-proffset Sue Bird skrivit en lång text på The Players Tribune där hon kommenterar ordbråket mellan Rapinoe och presidenten. 

”Ni undrar säkert hur det är att självaste presidenten av USA beter sig som en tonårspojke mot ens flickvän? Hmm. Det är KONSTIGT. Och jag måst säga att jag har haft en ganska rimlig reaktion kring det hela. Det vill säga att jag har flippat ut litegrann”, börjar hon.

Hon beskriver sedan att hon och Megan Rapinoe har samma politiska åsikter och att hon själv aldrig skulle besöka det Vita huset heller.

”Jag menar, det är lite kul... men mer på ett VERKLIGEN? VERKLIGEN? DEN HÄR MANNEN???-sätt. Har han inte bättre saker för sig? Det hade varit kul på ett sådant sätt att man kunde skratta åt det om det inte hade varit för att det är så äckligt”. 

Hon förklarar vidare hur hon försöker hantera situationen på bästa sätt.

”Det handlar inte bara om presidentens anhängare som plötsligt är i ens flöde på sociala medier, de är galna bloggar som skriver fruktansvärda saker om en person som du bryr dig så mycket om. Och de pratar om henne och det här på Fox News. Det är som en utanför kroppen-upplevelse. Det är det bästa sättet jag kan beskriva det på”.

https://www.instagram.com/p/BXRGJOfl8SO/