Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Asllanis USA-passning: ”Alla dagar i veckan”

Kosovare Asllani om USA: ”En stor utmanare”
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK / BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

LE HAVRE. Sverige möter USA i sista gruppspelsmatchen och väntas försvara klart mer än de gjort i de två första matcherna. 

Kosovare Asllani menar att det kan vara en fördel för det svenska laget.

– Jag tror att vår snabbhet där fram slår USA:s i backlinjen alla dagar i veckan, säger hon.

När Sverige ställs mot USA i den sista gruppspelsmatchen väntar en helt annan utmaning än den mot Thailand och Chile. 

I stället för att styra spelet och äga boll kan man dra förhandsanalysen att Sverige kommer att få ligga på försvar och omställningar. Någonting som Kosovare Asllani tror kommer passa det svenska laget. 

– Det blir en bra erfarenhet, en bra match att ta med sig i bagaget inför kommande slutspel. Jag tror också att det kan passa oss bra eftersom vi har fått ha nästan hela vårt lag på offensiv planhalva de första två matcherna, säger Asllani. 

– Mot USA blir det mycket mer omställningar och större ytor att spela på för våra djupledslöpande forwards så där har vi en styrka i sig.

Hon menar att snabbheten i det svenska laget är en fördel.

– Det kommer att bli mer försvarsspel helt klart, men samtidigt mer yta offensivt att spela på och jag tror att vår snabbhet där fram slår USA:s i backlinjen alla dagar i veckan. 

Dunns svar till Asllani

På USA:s pressträff inför matchen mot Sverige konfronteras ytterbacken Crystal Dunn med Asllanis kommentarer: 

– Jag har förtroende för mitt lag, det är det enda jag kan tala för, säger hon.

– Jag har spelat med några av de svenska spelarna i Chelsea, men det enda jag kan göra är att fokusera på mig själv och min defensiv när det kommer till deras offensiv. 

Sedan får hon även frågan om hur stora skillnader hon ser i Sveriges lag och spelsätt nu jämfört med när lagen möttes i OS 2016.

– Jag har sett klipp från Sveriges matcher, jag kan inte tala så mycket för hur de har förändrats med nya förbundskaptenen. Men de är välorganiserade och svåra att bryta ned. Vi vet att de kommer göra sitt bästa mot oss och vi kommer att göra detsamma.

Att USA i dagsläget är rankat etta i världen och Sverige nia är ingenting som Kosovare Asllani lägger stor vikt vid inför matchen. Hon menar att det i dagsläget är två lag som är jämbördiga.

– Vi kommer att göra allt för att vinna matchen och det kommer vi visa på torsdag. Framgång är ingenting man har hela tiden, just det här året är vi båda två lag som fortfarande inte har vunnit någonting.