Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Asllanis första ord – efter skräckbilderna

Foto: FRANCOIS MORI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA

Kosovare Asllani tvingades lämna semifinalen på bår.

Nu delar hon med sig av sina första ord.

”Tack för er kärlek och ert stöd”, skriver den svenska stjärnan på Instagram.

Sverige drömde om final och det såg länge positivt ut mot Nederländerna i semifinal. Kosovare Asllani gjorde en bra match och skapade lägen för sitt lag.

Men Jackie Groenen satte 1-0 för Nederländerna i förlängningen och med bara minuten kvar fick Kosovare Asllani en boll i ansiktet. Hon föll till marken och fick bäras ut på bår med nackkrage. Den svenska stjärnan fördes till sjukhus med ambulans.

Där blev hon kvar till sent på natten. Undersökningar genomfördes bland annat för att utesluta hjärnblödning och på torsdagen kunde landslagets läkare Houman Ebrahimi ge lugnande besked.

– Hon är lite stel i nacken, annars mår hon väldigt bra. Hon är emotionell. Inte ätit så mycket, varit på sjukhus, sedan var det matchen också. Men hon har tagit det väldigt bra, sa Ebrahimi.

På torsdagskvällen gjorde Kosovare Asllani sitt första uttalande efter matchen. På Instagram skriver hon:

”Gårdagskvällen var jobbig. Tack för er kärlek och ert stöd”.

https://www.instagram.com/p/BzgWsgSo4-7/?utm_source=ig_web_copy_link

För Kosovare Asllani och Sverige inleds nu kampen om en bronsmedalj. Laget förbered sig inför lördagens match mot England men det är fortfarande oklart om Asllani kan medverka.

– Jag kan inte uttala mig om det. Det viktigaste är att ”Kosse” mår bra. Vi tar det dag för dag. Hon måste känna sig trygg innan vi tar beslutet, sa Houman Ebrahimi vid lunchtid på tosdagen.