Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Asllani: ”Det krävs ett brutet ben då”

Rapport i SportExpressen TV efter kvartsfinalen
Kosovare Asllani Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Tyska spelare Foto: PIXATHLON/SHUTTERSTOCK / PIXATHLON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Sverige är vidare till kvartsfinal.

Men Kosovare Asllani är inte nöjd än.

– Är det någon gång man ska vinna över Tyskland så är det nu. Vi känner att vi har ett väldigt bra läge att slå dem, säger den svenska stjärnan.

Kosovare Asllani slog passningen som ledde fram till Stina Blackstenius segermål.

Efter vinsten mot Kanada började hon direkt blicka framåt mot nästa uppgift.

För på lördag spelar Sverige kvartsfinal mot Tyskland i Rennes.

– Nu får vi maxa de här dagarna för återhämtning och ladda om för kvartsfinal mot Tyskland. Det är magiskt och kan inte bli bättre. Det är sådana här matcherna man vill spela. Det är de här matcherna man jobbat för, säger Asllani.

Hon fick en smäll mot hälsenan när Sverige förlorade mot USA men var tillbaka för att möta Kanada. Efter 1-0-segern var Asllanis fot hårt lindad igen. Någon oro för att missa matchen mot Tyskland finns däremot inte.

– Jag ska nog ha ett brutet ben om jag inte skulle spela den matchen. Jag kastade mig in i många situationer i dag som jag kunde ha brutit benet i, peppar peppar, säger Asllani.

Hur vinner man mot Tyskland?

– Nummer ett just nu är att om man ska vinna någon gång mot Tyskland så är det nu, i det här mästerskapet. Vi har sett deras matcher och om vi ligger bra kan vi definitivt pressa deras backlinje varenda gång för där har de varit lite… Nej, men våra offensiva och snabba spelare kommer vara viktiga i omställningslägen.

Du är inte speciellt imponerad av dem?

– De har lyckats ta sig dit de är så något bra har de ju gjort. Men är det någon gång man ska vinna över Tyskland så är det nu.

Seger och Jakobsson inför Tyskland

Lagkaptenen Caroline Seger är nöjd med att det nu är fyra vilodagar inför mötet med Tyskland.

– Först och främst handlar det om att försöka somna efter det här matchen. Sedan återhämtning innan det är dags igen. Vi vet att det kommer att bli en jättetuff match mot Tyskland.

Sofia Jakobsson tror på möjlighet till vinst på lördag och avancemang till semifinal

– Det blir kul. Vi har mötts många gånger. VI ska göra allting för att vinna. Den här gången är det vår tur. Det känns som att det alltid blir dem. Men efter den här matchen kommer vi med en bra känsla. Jag reser till den matchen med gott självförtroende.