Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Strejkar – efter Juventus köp av Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo Foto: JOSU MONDELO / CORDON PRESS / /IBL CORDON PRESS
Andrea Agnelli. Foto: SALVATORE LAPORTA / AP TT NYHETSBYRÅN

Cristiano Ronaldo blev klar för Juventus för en dryg miljard kronor. Köpet finansieras till stor del av ägarfamiljen Agnelli – som också är storägare i bilmärket Fiat. Fiats arbetare rasar nu mot köpet. 

”Företaget ger oss miserabla liv”, skriver fackförbundet Unione Sindacale di Basa enligt Football-Italia.

Cristiano Ronaldos VM med Portugal tog slut redan i åttondelsfinalen mot Uruguay. Kort därefter började rykten cirkulera om att stjärnan kunde vara på gång att lämna Real Madrid för spel i Juventus. 

Rykten som besannades i går när Ronaldo blev klar för italienska klubben. Prislappen kommer enligt spansk press att landa på över en miljard kronor och finansieras till stor del av Juventus ägarfamilj Agnelli. Familjen är även storägare i bilmärket Fiat, som Giovanni Agnelli grundade en gång i tiden. 

Fiat har spelat en central roll i finansieringen av köpet och Ronaldos rekordhöga lön. Något som företagets arbetare inte ser med blida ögon på. 

 

LÄS MER: Bilden på svenska Lina, 22, har blivit världskänd: ”Ikonisk”

LÄS MER: Uefa Nations League – allt du behöver veta 

 

”Är det rättvist?”

Fackförbundet Unione Sindacale di Base meddelar att arbetarna kommer gå ut i strejk som en följd av köpet av Ronaldo, rapporterar Football-Italia

”Arbetarna och deras familjer lever på allt tajtare budgetar medan företaget beslutar  att lägga en miljard på en människa! Är det rättvist? Är det normalt att en människa tjänar miljoner medan tusentals familjer inte kan ta sig igenom en halv månad?”, skriver fackförbundet. 

Det handlar om Fiat-arbetarna i staden Melfi som nu ska vägra arbeta. 

”Vi kan inte bli behandlade så här. Vi har skapat företagets tillgångar i åtminstone tre generationer men i utbyte får de inget annat än miserabla liv. Företaget borde investera i bilmodeller som garanterar framtiden för tusentals människor i stället för att göra en person rikare”. 

Strejken ska inledas söndag 15 juli. 

 

LÄS MER: VM 2018: Resultat och tabeller

LÄS MER: Fotbolls-VM – spelschema och tv-tider

LÄS MER: Skytteligan i VM 2018 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!