Foto: Ali Haider / Epa / Tt
 Foto: Ali Haider / Epa / Tt

"Är inte 110 procent, men i alla fall 100..."

Publicerad

SALVADOR. Världens bäste spelare är redo för VM-premiären mot Tyskland på måndagskvällen.

Och helt återställd efter knäskada.

– Jag är inte 110 procent men 100 – det borde räcka för att hjälpa laget, säger Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldos knäskada har varit en följetong inför VM i Brasilien.

Det dröjde innan världens bäste överhuvudtaget kunde delta i det portugisiska lagets träningar, och det var först efter VM-genrepet mot Irland han kunde ge lugnande besked.

– Skadan är till 99,9 procent läkt, förklarade han.

I går kväll tränade han för fullt inför kvällens VM-premiär mot Tyskland. På den efterföljande presskonferensen försäkrade han att han är helt återställd efter sin skadad.

– Jag skulle vilja vara 110 procent, ment är 100, sa Ronaldo.

– Och jag tror det räcker för att hjälpa laget...

"Hoppas vi får folkets stöd"

Han passade på att tacka de brasilianska supportrar som visat sitt stöd till laget sen man landade i Brasilien.

– Jag hoppas att vi får folkets stöd också under matchen i morgon, och hoppas att vi kan skänka alla glädje.

Ronaldo var också optimistisk inför mötet med ett favorittippat Tyskland, även om det var länge sen Portugal slog dem:

– Historiskt sett har det gått bra för dem mot oss, konstaterade Ronaldo.

– Men Real Madrid hade inte slagit Bayern München på länge heller. Saker förändras, och jag hoppas förhållandet mellan Portugal och Tyskland också förändras.

Han avslutade:

– Alla vill vinna VM, Portugal också. Och i mitt tycke har vi ett mycket bra lag, vi har stort självförtroende så vi kommer att göra ett bra VM.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag