Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är femma i världen – det är fantastiskt”

Janne Andersson och landslaget är hemma igen efter VM-äventyr i Ryssland.

Och Andersson talade sig varmt om mästerskapet och den svenska insatsen.

– Vi är delad femma i världen. Det tar ett tag att smälta det. Och det är inte tur, vi har förtjänat det. Det är fantastiskt gjort, säger Andersson.  

Det blev ett uttåg med 0-2 i kvartsfinalen mot England. Men Sverige lyckades trots allt ta sig ända dit – till ett stadium där bara åtta lag var kvar i turneringen. 

När förbundskapten Janne Andersson mötte pressen på hemmaplan på Scandic Park i Stockholm sken han av stolthet. 

– Vi är delad femma i världen. Det tar ett tag att smälta det. Och det är inte tur, vi har förtjänat det. Det är fantastiskt gjort, säger Andersson, som skickade ett tack till både publik och spelare. 

– Jag vill tacka alla supportrar. Att man kan åka runt i detta stora land och göra sina röster hörda. Och jag har hört från folk som varit hemma att stödet hemma varit helt otroligt också. 

Janne Andersson efter VM

– Är man ihop i 48 dagar kan det lätt bli lite gnissel. Men så lite gnissel det varit, det är helt enormt. Man har några dåliga dagar, men då går man och lägger sig en stund och kommer tillbaka med ny energi. Jag är enormt glad för det. 

Andersson sa att han skulle gått in i Englandsmatchen med ungefär samma taktik om han hade fått chansen att spela om den. 

– Det var en klart godkänd insats. Man kan så klart diskutera taktiken. Vi borde ha försvarat oss bättre på hörnan där de gör mål, säger Andersson. 

”Många var jäkligt ledsna”

Andretränare Peter "Peppe" Wettergren fyller i: 

– Vi skapar tre hundraprocentiga målchanser. Ska man gå vidare måste man sätta dem.

Andersson beskriver stämningen i laget som "blandad". 

– Det var så många som var så jäkla ledsna. Men jag ville samla ihop spelarna för att säga att de hade gjort det bra och att vi borde tacka supportrarna. Vi hade dem inom räckhåll. Men det går inte att fastna i det, säger Andersson. 

 

LÄS MER: Slutspelet i VM 2018 – allt du behöver veta

LÄS MER: Fotbolls-VM – spelschema och tv-tider