Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fotbollsstjärna avliden efter tragisk tågolycka

Se SportExpressen TV direkt.
Jake Ryan och frun Kimberly Driedger.

En hel sport är i sorg. 

Den förre australiensisk fotbollsspelaren och numera tränaren Jake Ryan, 39, gick tragiskt bort i torsdags kväll efter att ha blivit påkörd av ett tåg på Sicilien. 

– Tack för att du välsignade min själ med din kärlek, skriver hans fru Kimberly Driedger på Facebook. 

Under sin karriär som aktiv spelare i AFL representerade Jake Ryan Queensland, Victoria och Western Australia. Innan sin död var han tränare för Gold Coasts Suns akademispelare – nu sörjer en hel sport en legends bortgång. 

Det var under en semesterresa på Sicilien som Jake Ryan begav sig ut på en joggingrunda. 39–åringen hade vid tillfället på sig hörlurar, vilket enligt uppgifter ledde till att han inte hörde att tåget närmade sig. Lokföraren ska också ha försökt stoppa tåget utan att lyckas – samme förare försökte också inleda första hjälpen vid olyckstillfället, men Ryans liv gick inte att rädda.

”Tack för att du välsignade min själ”

Ryans hustru Kimberly Driedger skriver i ett känslofyllt inlägg på Facebook följande avskedshälsning: 

– Du var den vackraste, mest omtänksamma och största gentlemannen av dem alla. Du var så speciell. Du visade mig hur man älskar igen. Jag saknar dig. Du välsignade min själ med din kärlek. Det fanns inte många som du. 

Jake Ryan blev 39 år gammal. 

Joakim Jorgensen och Timour Bagheri spelar basket på toppen av Store Blamann.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.