Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fotbollsprofilens egna ord om misstänkta våldtäkten

Häktningsförhandling hålls mot fotbollsprofilen.Foto: Janne Åkesson/Swepix

Han har en lång och framgångsrik karriär med flera SM-guld bakom sig. Nu är han häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, mot sitt nekande.

Det var efter en middag i helgen som fotbollsspelaren vaknade i natten och gick in till kvinnan.

Enligt Expressens uppgifter spelade hon in ljud under den misstänkta våldtäkten.

Natten till lördag kom larmet från fotbollsprofilens hem: En kvinna som varit på middag hos honom anklagar honom för våldtäkt. Fotbollsprofilen greps och anhölls och i dag hålls häktningsförhandlingen vid Stockholms tingsrätt.

Ett av åklagarens tyngsta bevis är en ljudinspelning – kvinnan spelade själv in ljud under det misstänkta våldtäktsförloppet, enligt Expressens uppgifter.

I polisförhör som Expressen tagit del av ger fotbollsprofilen sin egen version av kvällen. Förhöret genomfördes i lördags kväll. Profilen nekar till brott, uppger hans advokat.

LÄS OCKSÅ: Fotbollsprofil begärs häktad misstänkt för våldtäkt 

Profilen: Vaknade i natten

Fotbollsprofilen berättar att kvinnan i fråga – som medverkat i ett populärt tv-program – kom med vin, choklad och ost innan sällskapet, bestående av flera personer, drack vin tillsammans.

Detta var enligt Expressens uppgifter i samband med en middag som hölls i profilens hem. Själv säger sig den förre spelaren ha varit "inte nykter men inte heller full."

– Efter middagen gick vi och la oss kanske runt tolv, säger han i polisförhör.

Senare beskriver han hur han vaknade för att gå på toaletten. Då gick han in i rummet där den kvinnliga gästen låg.

"Satte mig vid sängkanten"

– Jag gick in och satte mig på sängkanten bredvid henne. Jag vet inte riktigt vad vi sa men jag tror jag sade något som "sover du i den där tjocka tröjan?".

Därpå inleddes förloppet som fotbollsprofilen beskriver som ömsesidigt, men som kvinnan och åklagaren anser var en våldtäkt.

Enligt Expressens uppgifter låg fotbollsprofilens fru och sov i bostaden medan maken utförde den misstänkta våldtäkten.

Hans advokat har tidigare låtit meddela:

– Vi har inget att säga.

Åklagare Daniel Sunesson säger efter häktningsförhandlingen:

– Jag vill inte gå in på detaljer kring vilken bevisning som finns mot honom, men det är i vart fall sannolika skäl i dag. Men därifrån till tillräckliga skäl för åtal är en bit.

Kvinnan "mår mycket dåligt"

Kvinnan i målet har tilldelats ett målsägandebiträde som kommer att företräda henne under utredningen och en eventuell kommande rättegång.

– Det finns överväldigande bevisning mot honom. Mer om hur den ser ut vill jag inte gå in på, men åklagaren har ett mycket starkt bevisläge. Vad gäller min klient så mår hon mycket dåligt av vad som har hänt, säger målsägandebiträdet.

Häktningsförhandlingen började klockan 13 vid Stockholms tingsrätt. Efter förhandlingen, som hölls bakom stängda dörrar, kom beskedet att han häktas som på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Den före detta fotbollsspelaren har haft en lång och framgångsrik karriär och var en stor profil i allsvenskan. Profilen har representerat svenska storklubbar och har flera SM-guld på meritlistan.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.