Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fotbollsprofilen vill ha stjärnadvokaten

Stjärnadvokaten Johan Eriksson.Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Fotbollsprofilen dömdes till tre års fängelse i tingsrätten.

Den unga kvinnan var hembjuden till fotbollsprofilens våning för en middag.

Under natten våldtog han henne - två gånger. 

För det dömdes fotbollsprofilen nyligen till tre års fängelse.

Nu hoppas han bli rentvådd i hovrätten - och vill ha stjärnadvokaten Johan Eriksson som försvarare.

Den unga kvinnan var hembjuden till fotbollsprofilens hem och dennes fru i en fredagskväll i oktober. Senare på natten nåddes polisen av ett larmsamtal - kvinnan hävdade att hon blivit våldtagen av fotbollsprofilen. 

Nyligen dömdes mannen för två fall av våldtäkt och till tre års fängelse. Bevisningen bestod bland annat av en flera minuter lång ljudinspelning - där kvinnan enligt det transkriberade protokollet säger "nej" upprepade gånger. 

Nu har fotbollsprofilen överklagat domen till hovrätten. Grunden för överklagan skriver man är att fotbollsprofilen "inte gjort sig skyldig till den brottslighet som åklagaren lägger honom till last".

Vill ha stjärnadvokat

Fotbollsprofilens tidigare advokat har begärt att bli entledigad - och fotbollsprofilen vill istället ha stjärnadvokaten Johan Eriksson. 

Eriksson brukar kallas advokaternas advokat - han rankas ständigt högst av sina advokatkolleger och är deras förstahandsval om de någonsin själva skulle anlita en advokat. Förra året företrädde han bland andra Rakhmat Akilov, som dömdes till livstids fängelse av Stockholms tingsrätt. 

Expressen söker Johan Eriksson.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.