Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fotbollsprofilen får inte lämna häktet

Livet efter fotbollskarriären präglades av lyx.

Men efter att en av hans middagsgäster anmält honom för våldtäkt sitter profilen inlåst. Och där – i häktet i Huddinge – blir han kvar, bestämmer domstolen.

Risken att han skulle försvåra våldtäktsutredningen om han släpptes fri anses för stor.

Den misstänkta våldtäktshärvan kring den meriterade fotbollsspelaren rullades upp natten till lördag den 13 oktober. En kvinna som varit gäst på fotbollsprofilens middag anklagar honom för att ha besökt rummet där hon sov mitt i natten – och våldtagit henne.

Efter karriären har fotbollsprofilen bland annat synts på lyxiga krogar i centrala Stockholm. Foto: ROBBAN ANDERSSON

I polisförhör har profilen gett sin egen bild av händelseförloppet:

– Jag gick in och satte mig på sängkanten bredvid henne. Jag vet inte riktigt vad vi sa men jag tror jag sade något som "sover du i den där tjocka tröjan?"

Det som hände sedan beskrivs av profilen som ömsesidigt.

Men av kvinnan beskrivs det som en våldtäkt.

Ny förhandling i domstol

Den 16 oktober häktades profilen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Samtidigt som polisens utredning fortsätter vill profilen ta sig ut ur häktet. Åklagare Daniel Suneson begärde i veckan mer tid för att slutföra utredningen. Detta medgavs inte av profilen och hans advokat Eva Möller, varför en ny häktningsförhandling ägde rum i Stockholms tingsrätt i veckan.

I ett protokoll från förhandlingen står Eva Möllers resonemang återgivet:

"NN bestrider åklagarens häktningsyrkande. Han förnekar att det föreligger sannolika skäl och särskilda häktningsskäl. NN bestrider kollusionsfara samt bestrider åklagarens begäran om fortsatt tillstånd att besluta om restriktioner."

"Risk att han undanröjer bevis"

Nästa del av häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar, vilket är normalt i sexualbrottsfall.

Efteråt meddelade domstolen sin slutsats:

Profilen blir kvar i häkte och åklagaren får även fortsättningsvis ge honom restriktioner där inne.

"Det finns en risk för att NN genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning", står angivet som ett av häktningsskälen. Därmed blir profilen kvar i häkte. Där inne har han fått grönt ljus att ta emot besök av en anhörig, framgår av ett Kriminalvårdsbeslut.

Profilen i fråga har haft en framgångsrik fotbollskarriär där han spelat inför fullsatta arenor och vunnit flera SM-guld. Livet efter karriären har varit glamouröst: Han har frekventerat röda mattan och återkommande synts i sammanhang ihop med de rika och berömda.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.