Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fotbollslandslagets buss har börjat brinna

Landslagets buss i lågor. Foto: Linda Westberg
Inge person kom till skada meddelar polisen. Foto: Linda Westberg

Fotbollslandslagets buss har fattat eld i Surahammar, rapporterar VLT.

– Den är helt övertänd, berättade ett vittne på platsen, enligt tidningen.

Enligt tidningens reporter ska bara chauffören ha varit i bussen då den började brinna. Chauffören skulle hämta fotbollslandslaget då bussen fattade eld, enligt tidningen.

– En buss har brunnit. Vi fick larmet klockan 08.21 och vi är på plats, säger Maria Rupla vid polisens ledningscentral.

Bussen stod parkerad på Trumpetvägen i Surahammar då den fattade eld.

– Det finns ingen misstanke om brott utan det ska ha varit ett tekniskt fel. Ingen person kom till skada, säger Maria Rupla.

När SportExpressen når svenska landslagets kommunikationschef Niklas Bodell bekräftar han att händelsen inträffade på söndagsmorgonen.

– Bussen började brinna strax före halv nio vid en uppställningsplats i Surahammar, där den befann sig i natt, säger Bodell.

– Ingen personskada, vilket vi är glada för naturligtvis.

"Chauffören hörde en smäll"

Enligt Bodell var det chauffören själv som upptäckte branden, och han säger också att ingen person befann sig i bussen när den började brinna.

– Nej, inte i bussen. Branden upptäcktes av vår chaufför som hörde en smäll strax före halv nio ungefär. Och i samband med det gick det ganska fort tills det att den började brinna.

Det var i samband med att landslaget skulle hämtas upp som bussen började brinna. Men Bodell menar att händelsen inte kommer att påverka laget.

Bussen efter att branden släckts Foto: Linda Westberg

– Det är den buss vi använder så det var meningen att han (chauffören) skulle hämta laget. Men nu är han på väg med en annan buss, så oss påverkar det inte överhuvudtaget, säger Bodell.

Enligt VLT uppger räddningsledaren att branden kan bero på ett tekniskt fel i  bussens dieselvärmare.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.