Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatans tweet kostade klubben fem miljoner

Foto: Action Images via Reuters / BILDBYRN

Zlatan Ibrahimovic förstörde en storslagen presentation.

Han avslöjade själv att han var klar för Manchester United – och berövade klubben fem miljoner pund.

”Jag var så trött på förhandlingarna att jag inte tänkte på att Manchester var börsnoterat”, skriver Zlatan i sin nya bok ”Adrenalina” enligt Aftonbladet.

Zlatan Ibrahimovic lämnade Paris Saint-Germain sommaren 2016 och det ryktades intensivt om var han skulle hamna.

Det blev till sist Manchester United som värvade svensken gratis eftersom hans kontrakt hade gått ut och klubben hade en plan på hur man skulle presentera honom.

Zlatan Ibrahimovic förstörde dock de planerna helt.

Zlatan: ”Jag var så trött”

Han la själv upp en bild på Instagram där han skrev ”Min nästa destination blir Manchester United”.

I sin nya bok ”Adrenalina” avslöjar Zlatan Ibrahimovic nu hur helvetet bröt lös när han förstörde klubbens planer på en presentation.

”Jag var så trött på förhandlingarna att jag inte tänkte på att Manchester var börsnoterat. Man får inte göra liknande offentliggöranden om saken inte är klar. Helvetet bröt loss. Mino (Raiola, agent) ville döda mig”, skriver han i boken enligt Aftonbladet.

Ilskan mot Zlatan

Manchester Uniteds vd Ed Woodward var inte nöjd med Zlatan Ibrahimovics agerande.

”’Du har förstört en PR-plan värd fem miljoner pund.’ De hade planerat en överraskningskampanj och en presentation med specialeffekter à la Hollywood. Och jag förstörde allt med en uppdatering på sociala medier”, skriver Zlatan.

Fem miljoner pund motsvarar drygt 60 miljoner kronor med dagens växelkurs.

Zlatan Ibrahimovic stod för 29 mål och tio framspelningar på 53 matcher i Manchester United. En korsbandsskada satte stopp för tiden i England och han flyttade till LA Galaxy i MLS kort efter comebacken på planen.

Zlatan Ibrahimovic avstängd

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.