Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatans sving – mot experterna i studion

Zlatan Ibrahimovic om sin 40-årsfest.
Gary Lineker, expert för Sky Sports.
Foto: CARL RECINE / REUTERS BILDBYRÅN
Kim Källström, expert för C More.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic, inte expert.
Foto: LUCA ZENNARO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: Luca Bruno

Zlatan Ibrahimovic delar ut en känga.

Han själv kommer inte göra som flera av sina kolleger när han själv slutar spela fotboll.

”Jag behöver inte den uppmärksamheten”, skriver Ibrahimovic i sin nya bok ”Adrenalina”.

I den nya boken ”Adrenalina”, som Zlatan Ibrahimovic har skrivit tillsammans med journalisten Luigi Garlando, avslöjar svensken flera saker från sitt privatliv.

Bland annat skriver han om vad som gör partnern Helena Seger upprörd och om hur han kände oro för sin familj när hans staty vandaliserades i Malmö.

Zlatan Ibrahimovic berättar också om oron över vad han själv ska göra när karriären tar slut. Med 40 år fyllda har han inte många år kvar på planen.

”Många fotbollsspelare blir deprimerade när karriären är över på grund av det här. Vad gör jag när jag inte längre har ett schema att följa? Friheten blir för stor, som ett stort och skrämmande hav. Man har inte längre den kompass att följa som ett schemalagt liv innebär”, skriver Ibrahimovic i boken.

Zlatans pik till experterna

Han vet inte vad han ska göra – men han vet något som han inte ska göra.

”Många före detta spelare går till tv för att bli kommentatorer. Jag kan berätta varför de gör det: de behöver uppmärksamhet. Inte pengar, men uppmärksamhet. I många år har dessa spelare haft kanske 80 000 personer som följer dem på stadion och journalister som skriver om dem”, skriver han och fortsätter:

”Så lägger de av och som i ett slag har de inget kvar. Och då improviserar de som sportkommentatorer. Det intresserar inte mig. Jag behöver inte den uppmärksamheten. På den nivå jag har nått kommer jag hursomhelst att få den, vad jag än ägnar mig åt.”

Ur arkivet:

Ibrahimovic och Kulusevski på presskonferensen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.