Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatans sorg: "Jag är skyldig honom allt”

Foto: MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK / MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

2017 blev Freddie Fu känd som stjärnkirurgen som opererade Zlatan Ibrahimovics svårt skadade knä.

På fredagen avled Fu efter en kort tids sjukdom.

”Jag är skyldig honom allt”, skriver Zlatan på Instagram. 

Freddie Fu blev 70 år gammal. 

Våren 2017 spelade Manchester United kvartsfinal i Europa League mot Anderlecht. I matchen på Old Trafford gick Zlatan Ibrahimovic upp i en nickduell. När han landade gick någonting fel.

Zlatan landade illa och ådrog sig en allvarlig knäskada. Kort efter skadan flögs Zlatan Ibrahimovic till Pittsburgh i USA för att opereras. Ansvarig läkare för operationen var Freddie Fu, en högt ansedd specialist på knäskador som genomfört över 20 000 knäoperationer under sin karriär som läkare. 

Ingreppet blev lyckat, och Zlatan tackade Freddie Fu med en personlig hälsning skriven på en Manchester United-tröja. Efter operationen kunde Zlatan göra comeback i slutet av december. Knappt sju månader efter den svåra skadan.

Sedan dess har Zlatan Ibrahimovic hunnit med att spela för LA Galaxy i MLS och återvända till AC Milan och den europeiska toppfotbollen. 

Sommaren 2019 lade Zlatan ut en bild på sitt Instagramkonto där han poserade tillsammans med Freddie Fu.

”Alla sa att det var över. Men Fu sa nej. Tack”, skrev Zlatan på Instagram då. 

Zlatans läkare Freddie Fu död

På fredagen meddelade Freddie Fus arbetsplats, University of Pittsburgh Medical Center, att knäspecialisten avlidit. Enligt Pittsburgh Post-Gazette behandlades Freddie Fu för cancer under sina sista veckor i livet.

Freddie Fu blev 70 år gammal och sörjs närmast av sin fru, deras två barn och sammanlagt fem barnbarn. 

På sitt Instagramkonto uttrycker Zlatan Ibrahimovic sin sorg efter att han nåtts av beskedet om Freddie Fus bortgång. 

”Freddie Fu gav mig en andra chans i min karriär. Jag är fortfarande på den högsta nivån tack vare honom. Jag är skyldig honom allting. Tack Freddie Fu. Vila i frid”, skriver Zlatan i en hälsning. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.