Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Zlatan blev stor hjälte – när LA Galaxy vann

Publicerad

CHICAGO/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic frälste LA Galaxy. Igen. 

På lördagskvällen nickade han in segermålet 1-0 mot Chicago Fire.

– Han har redan gjort tre mål. Det är ett ganska stort inflytande, säger lagkamraten David Bingham.

Zlatan Ibrahimovic fick en drömdebut när han gjorde två avgörande mål i debuten för LA Galaxy och på lördagskvällen fick svensken för första gången starta för sin nya klubb, i bortamötet mot Chicago. 

Zlatan bjöds direkt på en jättechans när han efter 34 minuter hamnade i friläge – men avslutet räddades av Richard Sanchez.

Det skulle dock bara dröja strax över tio minuter innan Zlatan fick sin revansch. Ashley Cole slog ett inlägg från vänsterkanten som svensken enkelt kunde nicka in i mål – till stort jubel från läktarna.

Los Angeles Galaxy ledde därmed matchen med 1-0 i halvtid.

https://twitter.com/EurosportSE/status/985257290025418752

 

LÄS MER: Major League Soccer – så ser du matcherna i tv 

 

Zlatan hyllas av lagkamraten 

I andra halvlek fick Zlatan ett nytt jätteläge med möjlighet att punktera matchen. Skottet hamnade dock rätt i bröstet på målvakten.

– Inte det avslut vi är vana att se från Zlatan. I och för sig med vänstern, säger Stefan Ishizaki, expert i Eurosport.

Kort därefter, i den 79:e minuten, valde man att byta ut svensken. Zlatan har därmed gjort tre mål på tre matcher och 120 spelade minuter för sin nya klubb.

Målet från första halvlek blev till slut också matchens enda och Galaxy vann därmed matchen med 1-0. Efteråt hyllas svensken av sin lagkamrat David Bingham.

På frågan om hur stort inflytande svensken haft på sitt nya lag svarar han:

– Han har redan gjort tre mål, så det är ett ganska stort inflytande, säger han och skrattar.

–  Han kommer bli ännu bättre när han kommer i ännu bättre form.

Laget spelar nästa match på söndag om en vecka, då man möter Atlanta United.

https://twitter.com/EurosportSE/status/985270119092731904

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag