Zlatan Ibrahimovic. Foto: DAVE THOMPSONZlatan Ibrahimovic. Foto: DAVE THOMPSON
Zlatan Ibrahimovic.  Foto: DAVE THOMPSON
Zlatan Ibrahimovic. Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCKZlatan Ibrahimovic. Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
Zlatan Ibrahimovic.  Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK

Zlatans nya plan – efter svåra skadan

Publicerad

Zlatan Ibrahimovics tid i Manchester United verkar vara över.

Nu rapporterar Daily Mirror att svensken i ställer lägger full fokus på en comeback i en helt annan liga. 

Ordinarie speltid mellan Manchester United och Anderlecht var nästan till ände när olyckan var framme för Zlatan Ibrahimovics del. Den svenske stjärnan gick upp i en luftduell och vid landningen hamnade hans ena ben i en onaturlig vinkel. Zlatan vred sig sedan i plågor i gräset innan han fick hjälpas av planen.

Manchester United har bekräftat att Zlatan har drabbats av "betydande ledbandsskador" och enligt uppgifter till SportExpressen är både det främre och det bakre korsbandet av. Nu räknas Zlatan vara borta från fotbollen i minst nio månader.

Vill göra comeback i MLS

Och nu verkar Zlatan ha accepterat sitt öde. Enligt Daily Mirror har 35-åringen gett upp alla planer på att återvända till spel i United och i stället valt att fokusera på en comeback i Major League Soccer. Tidningen hävdar att Zlatans plan är en återkomst till planen i mars 2018 – alltså precis vid säsongstarten i Nordamerika. Det har tidigare talats om att Los Angeles Galaxy är redo att göra Zlatan till MLS:s bäst betalde spelare genom tiderna. 

United kommer inte att förlänga Zlatans kontrakt, rapporterar Daily Mirror. Däremot har man erbjudit Zlatan att använda sig av klubbens medicinska faciliteter. 

"Jag kommer tillbaka"

Zlatan ska nu ha rest till Pittsburgh för en operation som kommer att ske under onsdagen. På Instagram kommenterade han själv skadan själv för första gången.

"Jag kommer att ta mig igenom det här precis som allt annat och komma tillbaka ännu starkare. Än så länge har jag bara spelat med ett ben, så det borde inte vara ett problem. En sak är säker. Jag bestämmer när det är dags att sluta och inget annat. Att ge upp är inte ett alternativ. Vi ses snart", skrev Zlatan.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag