Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatans nya jätteköp i Sverige för 30 miljoner

Zlatan har den senaste tiden tränat med Hammarby.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Zlatan i Milan.
Foto: MATTEO GRIBAUDI / BILDBYRÅN
Affären gjordes klart när Zlatan spelade i LA Galaxy.
Foto: USA TODAY NETWORK / KELVIN KUO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att investera i den jämtländska fjällvärlden.

Hans senaste köp?

En skogsmark, där han nu äger jakträtten, för 30 miljoner kronor, enligt Östersunds-Posten.

38-åringens intresse för jakt- och friluftsliv är vida omskrivet och Zlatan Ibrahimovic äger sen tidigare flera fastigheter i Jämtland. Både i Åre och i Offerdal.

Och hans ägor växer. Nu har fotbollsstjärnan förvärvat en skogsfastighet för 30 miljoner kronor. Marken ligger i anslutning till en fastighet i Tvärådalen som han redan äger och nu vill Ibrahimovic knyta den nyinköpta marken till den fastigheten. 

Köpekontraktet för den nya fastigheten skrevs på förra året och av Lantmäteriets handlingar framgår det att Ibrahimovic skrev under avtalet i Los Angeles, skriver Östersunds-Posten. 

Enligt tidningen är det inte fastställt hur stor den förvärvade marken är, den är inte uppmätt ännu, men uppskattningsvis ligger den på 1 000 hektar.

I Zlatan Ibrahimovics ansökan uppges jord- och skogsbruksmark som det primära användningsområdet. 


Zlatans investeringar i Jämtland

■ Treplansvilla i Åre

■ Stuga i Offerdalsfjällen (127 kvm)

■ Fastighet i Tvärådalen (94 kvm)

■ Skogsmark på cirka 1 000 hektar i anslutning till fastigheten i Tvärådalen

Äger flera fastigheter i Jämtland

För åtta år sen köpte Zlatan Ibrahimovic en fastighet i Offerdalsfjällen. Fjällstugan är 127 kvadratmeter stor och har dessutom ett garage är på 49 kvadrat. Några år senare stod fotbollsstjärnans andra bygge, lyxhuset i Åre, klart.

Huset i Åre är en treplansvilla, med en formation som sticker ut. Fjällvillan är rundad i mitten, och på ritningar framgår hur den södra sidan av huset är formad som en spets. 

På källarplanet finns ett skidförråd där Ibrahimovic, partnern Helena Seger och sönerna Vincent och Maximilian kan förvara sina skidor. Men på det 139 kvadratmeter stora bottenplanet finns även rum för ett stort badrum, allrum och de bergvärmepumpar som värmer upp villan. 

– Det skulle lika gärna kunna stått i Aspen, Colorado, eller kanske varit med i en Bondfilm. Diskret från gatan men med magisk utsikt och smart placerad nära Stordalens hotell. Ur ett mäklarperspektiv har det alla ingredienser för ett maximalt värde, sa mäklaren Niklas Berntzon till SportExpressen tidigare förra året.

Strax efteråt köpte Ibrahimovic sin tredje fastighet i området, en 94 kvadratmeter stor sådan för fem miljoner kronor. Och det är alltså i anslutning till den fastigheten som han nu har köpt ytterligare mark.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.