Foto: WALTER BIERI / AP KEYSTONEFoto: WALTER BIERI / AP KEYSTONE
 Foto: WALTER BIERI / AP KEYSTONE
Foto: MAGNUS LILJEGREN - STELLA PICTURES / STELLA PICTURES - SWEDEN MAGNUS LILJEGRENFoto: MAGNUS LILJEGREN - STELLA PICTURES / STELLA PICTURES - SWEDEN MAGNUS LILJEGREN
 Foto: MAGNUS LILJEGREN - STELLA PICTURES / STELLA PICTURES - SWEDEN MAGNUS LILJEGREN

Zlatans nya hemliga roll på Fotbollsgalan

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic dyker upp på Fotbollsgalan. 

Manchester United-stjärnan ska dela ut ett nytt pris – till "nästa nummer tio". 

Fotbollsgalan 2017 arrangeras på Ericsson Globe Arena den 20 november och direktsänds i TV4 mellan klockan 20.00 och 22.00. 

Zlatan Ibrahimovic brukar vara ett vanligt återkommande inslag på galan, även om han inte alltid är på plats under själva ceremonin. Elva gånger har 35-åringen fått motta Guldbollen, som går till Årets herrspelare.

Men nu ska Zlatan själv dela ut ett pris. Och han gör det tillsammans med samarbetspartnern Volvo. Det har båda parter gått ut med på Instagram. 

https://www.instagram.com/p/BY7yLDyAaJR/

Zlatan delar ut pris på Fotbollsgalan

"Nummer 10 är inte tröjan man bär. Nummer 10 är något man är. Tillsammans med Zlatan Ibrahimovic och Svenska fotbollförbundet presenterar vi #Number10 – ett initiativ för att hylla och belöna människor som ger både tid och hjärta till utvecklingen av svensk fotboll. På eller utanför planen. Nästa nummer 10 presenteras på Fotbollsgalan 2017", skriver Volvo på Instagram. 

Zlatan har själv avslöjat lite om vilka kriterier som krävs för att ta hem priset.

"Jag hade inte mycket när jag växte upp. Bara en rastlös hjärna och stora drömmar. Men en nummer tio är villig att gå längre än alla andra. Därför har vi skapat priset Nummer tio, en hyllning till att de som är villiga att gå lite längre för svensk fotboll", skriver Zlatan. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag