Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Zlatans nya besked: ”Hoppas jag är kvar”

Foto: JOHN SALANGSANG/VARIETY/REX / JOHN SALANGSANG/VARIETY/REX/IBL REX FEATURES
Foto: JEVONE MOORE/CSM/REX/SHUTTERSTOC / JEVONE MOORE/CSM/REX/SHUTTERSTOC REX FEATURES

En sista vända i Europa – eller stanna kvar i Los Angeles?

Spekulationerna om Zlatan Ibrahimovics framtid har gått på högvarv den senaste månaden – men nu ger den svenske superstjärnan en fingervisning.

Senare i december går Alex "The Mauler" Gustafsson en match i Las Vegas.

– Jag hoppas att jag är kvar i Los Angeles då, säger Zlatan till Viasat.

Det blev oavgjort i den mycket upphaussade boxningsmatchen mellan Tyson Fury och Deontay Wilder som avgjordes natten till söndag. Matchen gick i Los Angeles på Staples Center, där Los Angeles Lakers och LA Kings spelar sina hemmamatcher i NBA och NHL.

På plats: Zlatan Ibrahimovic.

Den senaste månaden har spekulationerna ökat gällande svenskens framtid. Från italienskt håll har det hetat att han skulle vara nära en flytt tillbaka till Europa och Milan, medan han fortfarande har möjligheten att förlänga med Los Angeles Galaxy och stanna i amerikanska MLS.

Zlatan själv har varit ganska förtegen men heller inte uteslutit att återvända till europeisk fotboll. Men när han intervjuades av Viasat i samband med matchen mellan Fury och Wilder bjöd han på en fingervisning.

"Hoppas att jag är kvar"

På frågan om huruvida Ibrahimovic tänker vara på plats när MMA-slagskämparna Alex "The Mauler" Gustafsson och Ilir Latifi båda går matcher i Las Vegas den 29:e december svarar han så här.

– Jag hoppas det. Jag hoppas att jag är kvar i LA. Är jag kvar här är jag så klart på plats och stöttar svenskarna, både Alex och Ilir. Behöver jag gå in i ringen går jag in i ringen, säger han till Viasat.

Mycket tyder på att Zlatans framtid klubbas i nästa vecka. Orsaken är MLS transferfönster, som är öppet i fyra timmar under en dag, söndagen den 9:e december klockan 15:00-19:00 tillåts lagen registrera nya spelare och genomföra byten med varandra.

Zlatan ska enligt uppgifter i amerikanska medier vara öppen för en förlängning med Galaxy, men ha ställt ett antal krav för att stanna. Dels saknar Galaxy en huvudtränare, men därtill önskar svensken även att bli så kallad "designated player". Varje MLS-lag får ha tre designated players som inte innefattas av lönetaket och därmed tjänar betydligt bättre än alla andra spelare.

"Håller klubben som gisslan"

För närvarande är Ibrahimovic fjärde bäst betald i klubben och för att bli designated player (DP) krävs att klubben dumpar antingen någon av sina tre "DP:s" – bröderna Jonathan eller Giovanni dos Santos – eller Romain Alessandrini.

De initierade Galaxy-reportrarna Josh Guesman och Kevin Baxter menar att den frågan är helt avgörande för Zlatans framtid i klubben.

– Han sätter press på dem just nu. Han säger: "om ni inte är seriösa så tänker jag inte slösa min tid på er – då går jag hellre till Milan", säger Baxter i podcasten Corner Of The Galaxy.

– Han håller klubben som gisslan. Han säger: "Ni måste rensa upp i organisationen, få ihop ett slagkraftigt lag och göra mig till designated player". Om ni gör det så kommer jag tillbaka. Han har mer makt än någon annan i klubben, säger Gueshman.

 

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se