Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatans lyxhus i Åre sålt – för jättesumma

Foto: BJURFORS/ANDREAS LJUNGQVIST
Foto: BJURFORS/ANDREAS LJUNGQVIST
Foto: BJURFORS/ANDREAS LJUNGQVIST
Foto: CYRIL MOREAU / BESTIMAGE 1 / STELLA PICTURES
Foto: JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
1 / 7

Zlatan Ibrahimovics lyxhus i Åre välte Hemnet förra veckan.

Nu är det sålt för en jättesumma.

– Huset liknar ingenting jag tidigare sett. Helena (Seger) hade full koll på allt och alla parter är nöjda, säger Bjurfors-mäklaren Cecilia Edfeldt Jigstedt.

För sju år sen byggde Zlatan Ibrahimovic med familj sitt drömboende i Åre.

Nyligen lades det 304 kvadratmeter stora huset, med utsikt över fjällen och Åresjön, ut för försäljning. Huset i sig är spektakulärt, men med tanke på vem som stod som säljare blev annonsen en klickraket på Hemnet.

Och nu är det alltså sålt.

Prislappen? 30 miljoner kronor.

– De fick ett bud på 30 miljoner, vilket var det accepterade priset när vi lade ut objektet. Försäljningen gick ganska snabbt när parterna väl kom överens, säger Cecilia Edfeldt Jigstedt vid mäklarfirman Bjurfors.

Hur var intresset?

– Jag blev förvånad över att det var så stort intresse om man ser till seriösa spekulanter.

– Det är klart att det fick en rejäl skjuts med tanke på vem säljaren var, men det är inte alla som har 30 miljoner kronor att lägga. Vi fick jättemycket publicitet, vilket så klart inte var någon nackdel.

”Liknar ingenting jag sett tidigare”

Treplanshuset sticker ut rent arkitektoniskt, med såväl runda som spetsiga former. 

I källaren finns ett skidförråd där Ibrahimovic, partnern Helena Seger och sönerna Vincent och Maximilian har förvarat sina skidor. Det 139 kvadratmeter stora bottenplanet rymmer ett stort badrum, allrum och de bergvärmepumpar som värmer upp huset.

Till och med en luttrad mäklare hajar till.

– Jag har varit inne i ganska många hus i Åre och det här liknar ingenting jag tidigare sett. Det är helt unikt med läget och utsikten, vilket gör det värt de här summorna, säger Edfeldt Jigstedt.

Affären slutfördes nyligen i Stockholm. Mäklaren vill inte berätta vem den nye ägaren är, men det handlar om en svensk köpare som får tillträde precis innan jul, den 20 december.

Närvarande vid kontraktsskrivningen var dock inte Zlatan Ibrahimovic, som nyligen låg bakom Milans seger mot Genoa med ett läckert frisparksmål.

– Det är Helena som har full koll på allt. Jag tror att Zlatan är lite upptagen i Italien, så det var Helena som skötte allt, säger Cecilia Edfeldt Jigstedt.

Hon avslutar:

– Jag upplevde att alla var väldigt nöjda med affären, både köpare och säljare. Och det är alltid jättekul när det blir så.

Se Elin Nordegrens enorma lyxhus i Florida

8 000 kvadratmeter trädgård – betalade 87 miljoner kronor. Klippet är från i höstas.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.