Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatans lön: 228 kronor i minuten

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Charles Platiau

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Paris Saint-Germain är klart.

Svensken tjänar nu 120 miljoner om året – eller 228 kronor i minuten.

– Jag tror att spelarens lön har chockerat många människor, säger franska regeringens talesperson Najat Belkacem-Vallaud enligt franska medier som RTL.

Zlatan Ibrahimovic är klar för Paris Saint-Germain och får, i och med sitt nya kontrakt, en ordentlig löneökning. Enligt uppgift tjänar han numera nära 13 miljoner per säsong, en lön som med bonusar kan uppgå till 14 miljoner euro, jämfört med 10-12 (beroende på bonus) som han fick i Milan.

14 miljoner euro per år är, i runda slängar, 120 miljoner kronor.

Det gör honom till en av fotbollsvärldens absolut bäst betalda spelare, med en lön som förstås är mil ifrån vad gemene person i Sverige är i närheten av.

Tjänar 328 767 kronor per dag

Zlatan tjänar med sin nya lön 328 767 kronor varje dag. Det innebär att hans timlön ligger på 13699 kronor och att han varje minut på dygnet tjänar ungefär 228 kronor.

Får betala 75 procent i skatt

Enligt Le Parisien ska uppgifterna om Zlatans lön vara vad han tjänar netto. Oavsett om det stämmer verkar inte svensken undgå att betala skatt.

Frankrikes socialdemokratiska parti, Parti socialiste, vann nyligen valet och har föreslagit 75 procent i skatt för höginkomsttagare. Vissa höginkomsttagare ska kunna slippa den skattesatsen, men inte Zlatan, enligt Najat Belkacem-Vallaud, talesperson för regeringen.

– Jag tror att spelarens lön har chockerat många människor, så det verkar naturligt att han får bidra i den kollektiva insatsen, säger hon.

Zlatans lön

3,80 i sekunden.

228 kronor i minuten.

13699 kronor i timmen.

328767 kronor per dag.

10 miljoner i månaden.

120000000 per år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.